Navigacija
Viber X logo

Održana prezentacija stipendija Vlade SAD-a

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

Predstavnici Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini prezentovali su programe stipendija za akademsko osoblje i studente, na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci.

Ispred Univerziteta u Banjoj Luci riječi dobrodošlice uputila je g-đica Jelena Rožić, stručni saradnik za međunarodnu saradnju Univerziteta, a ispred Ambasade SAD-a u BiH pozdravne riječi uputio je g-din Erik Katalfamo (Eric Catalfamo), ataše za kulturu i obrazovanje, koji je kasnije objasnio i proces prijave za dobijanje studentske vize SAD-a. Nešto više o stipendijskim programima  i o mogućnostima studiranja u SAD-u govorili su g-din Asan Kasimudin (Ahsan Khassimudin), koordinator za akademsku razmjenu u Kancelariji za odnose sa javnošću Ambasade SAD-a u BiH, g-đa Elizabeta Delalić, stručni savjetnik za kulturu i obrazovanje u Kancelariji za odnose sa javnošću Ambasade SAD-a u BiH i g-đica Sonja Pržulj, studentski savjetnik u Američkom savjetu i Savjetodavnom centru za obrazovanje SAD-a.

Svoje iskustvo o prijavi za stipendiju i o realizaciji aktivnosti po ostvarivanju iste sa prisutnima podijelili su: prof. dr Miroslav Pranić, vanredni profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci i g-đa Alma Pirić, gostujući lektor na Fililoškom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

 

Više informacija o stipendijskim programima Vlade SAD-a možete pronaći na internet stranici Ambasade: http://sarajevo.usembassy.gov/educational-exchanges.html