Navigacija
Viber X logo

Pokrenuta stranica za učenje ruskog jezika putem interneta

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U namjeri da učenje ruskog jezika učini dostupnim svima, Srpsko-rusko prijateljstvo "Bratstvo" pokrenulo je stranicu za učenje ruskog jezika putem interneta: http://www.ruskizasve.com/, prvu takve vrste na srpskom jeziku.

Zastava Ruske Federacije

Prednosti ovakvog načina učenja ruskog jezika se ogledaju u tome što polaznici: uče kada i gdje žele, štede vrijeme i novac, uče pod nadzorom profesora, u kontaktu su sa profesorom i u roku od 24 sata dobijaju odgovor na postavljeno pitanje, dobijaju uvjerenje o pohađanju nastave, dok najbolji polaznik ima mogućnost da uči ruski besplatno mjesec dana u Moskvi ili da dobije nagradno putovanje u Moskvu i Sankt Peterburg.

Zajednica za učenje ruskog jezika „Ruski za sve“ nastala je kao rezultat projektnih aktivnosti u okviru projekta „Učimo ruski jezik“. Kako sitiču u Društvu Srpsko- ruskog prijateljstva „Bratstvo”, na ovaj poduhvat potaknuli su ih alarmantni rezultati istraživanja o statusu ruskog jezika u Republici Srpskoj koje su proveli u maju prošle godine. Prema tom istraživanju, 83% ispitanika smatra da je ruski jezik u podređenom poližaju, 54% ispitanika se izjasnilo da želi da uči ruski jezik, dok je 70% njih izjavilo da ne zna gdje može da uči ovaj jezik.