Navigacija
Viber X logo

Pomoć Građevinskog fakulteta Češkog tehničkog univerziteta u Pragu za ugrožene u poplavama

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U želji da pomogne stanovništvu i područjima Republike Srpske pogođenim poplavama, Građevinski fakultet Češkog tehničkog univerziteta u Pragu obezbijedio je, i u petak 23. maja, na Univerzitet u Banjoj Luci dopremio vrijednu opremu namijenjenu čišćenju poplavljenih terena i objekata. Prodekan za međunarodne odnose gospodin Karel Pavelka i predstavnica administrativnog osoblja gospođa Romana Pavelkova dopremili su blizu dvije tone pomoći počevši od mašine za sušenje zidova i agregata, preko različitih sredstava za dezinfekciju i čišćenje, zaštitne obuće, odjeće i maski, do raznog alata za rad na terenu.

Građevinski fakultet iz Praga ima višegodišnju uspješnu saradnju sa Arhitektonsko-građevinskim fakultetom Univerziteta u Banjoj Luci i čim je rukovodstvo AGF-a upoznalo svoje partnere sa situacijom u RS izazvanom poplavama, uprava i zaposleni ovog praškog fakulteta su se organizovali i u kratkom roku obezbijedili izuzetno vrijednu pomoć.

Predstavnike Građevinskog fakulteta iz Praga, osim rukovodstva AGF-a na čelu sa dekanom Milenkom Stankovićem i prodekanima Ljubišom Preradovićem i Majom Dodig, dočekali su i uputili riječi najdublje zahvalnosti i član Štaba za koordinaciju pomoći ugroženima od poplava Univerziteta u Banjoj Luci Milan Mataruga, prorektor Simo Jokanović, te predsjednik Studentskog parlamenta UNBL Mladen Amović.

„U situaciji kakva je ova, jako je lijepo znati da imate prijatelje. Takođe, zadovoljstvo je znati i da naš AGF ima tako dorbu saradnju sa vašim univerzitetom, a ovaj vaš gest potvrđuje da je ta saradnja istinska a ne samo formalna i na papiru, kao što je to često slučaj. Nadamo se da ćete kroz buduću zajedničku saradnji i vi imati neke benefite, mada od sveg srca želim da vam pomoć ovakve vrste od nas nikada ne zatreba“, poručio je prorektor Jokanović.

Nakon što su predstavnici Građevinskog fakulteta iz Praga domaćinima prenijeli pozdrave rukovodstva njihovog fakulteta i najiskrenije želje da se situacija poslije poplava što prije normalizuje, gostima je riječi zahvalnosti uputio i prorektor Mataruga. On je, isto tako, upoznao goste sa trenutnom situacijom na poplavljenim područjima, kao i brojnim aktivnostima koje su studenti i zaposleni Univerziteta u Banjoj Luci preduzimali proteklih dana u cilju otklanjanja posljedica poplava i pružanja pomoći ugroženima, posebno naglašavajući izvanredan doprinos studenata Univerziteta u svemu tome.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3355/prag-pocetna.jpg