Navigacija
Viber X logo

Studente Univerziteta koji su angažovani na terenu obišli predstavnici Štaba za koordinaciju pomoći ugroženima od poplava

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Studente Univerziteta u Banjoj Luci koji već danima neumorno pomažu poplavljenom stanovništvu Republike Srpske, 19. 05. 2014. godine su obišli predstavnici Štaba za koordinaciju pomoći ugroženima od poplava Univerziteta u Banjoj Luci.

Predstavnici Štaba su obišli tri grupe studenata koji su radili na čišćenju terena na više lokacija u Doboju i to: u Osnovnom sudu i Tužilaštvu, Osnovnoj školi „ Sveti Sava“, kao i Ustaničkoj ulici koja je najviše pogođena katasrofalnom poplavom u ovom gradu. Četvrta grupa studenata UNBL danas je bila angažovana na pružanju pomoći i čišćenju terena u izbjegličkom naselju u Modriči, dok je peta grupa isto to radila u banjalučkom naselju Derviši.



Članovi Štaba Prorektori Draško Marinković i Milan Mataruga, te predstavnik Studnetskog parlamenta Siniša Srdić su nakon posjete studentima izjavili da su oduševljni pokazanim entuzijazmom , odgovornošću i solidarnošću studenata Univerziteta u Baljoj Luci, a pohvale i riječi zahvalnosti na račun ovih mladih ljudi nisu izustale ni od strane i predstavnika lokane zajenice.

Studenti Univerziteta u Banjoj Luci sutra će biti angažovani na čišćenju javnih i društvenih objekata u Doboju, Modriči, Banjoj Luci i Prijedoru, a aktivnosti na pružanju pomoći ugroženima od poplava biće nastavljene i u narednim danima.

Svi zaposleni i studenti Univerziteta u Banjoj Luci koji žele da se dobrovoljno uključe u ove aktivnosti mogu da se jave Studentskom parlamentu Univerziteta na dežurni broj telefona 051 321-188, kao i na: 065/478-658 (Ognjen), 065/255-144 (David), 066/162-618 (Aleksandar); ili putem elektronske pošte: studentskiparlamentbl@gmail.com.



GALERIJA SLIKA