Navigacija
Viber X logo

Studenti i zaposleni Univerziteta u Banjoj Luci u akciji čišćenja Šamca

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Preko 150 studenata i zaposlenih Univerziteta u Banjoj Luci učestvovalo je u subotu, 24. 05. 2014. godine u akciji čišćenja Šamca. Volonteri sa Univerziteta čistili su ulice u centru grada, te Dom kulture i privatne kuće u naselju Crkvina.

Studenti i zaposleni Univerziteta u Banjoj Luci u akaciji čišćenja Šamca

Osim na pomenuti način, poplavljenom stanovništvu je pomoć pružena i kroz dodjelu humanitarnih paketa. Zaposleni sa Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci prethodnih dana su sakupili, a u subotu i uručili 30 higijenskih paketa pomoći prije svega studentima Fakulteta čije su porodične kuće i stanovi u Šamcu poplavljeni, ali i ostalim mještanima pogođenim poplavom.

Studenti i zaposleni Univerziteta u Banjoj Luci  u akaciji čišćenja Šamca

Prema podacima Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci blizu 2500 studenata angažovano je proteklih desetak dana na poslovima čišćenja terena i pružanja pomoći ugroženom stanovništvu.

Studenti i zaposleni Univerziteta u Banjoj Luci u akaciji čišćenja Šamca

Podsjećanja radi, već u prošlu subotu, dan nakon izbijanja poplava, 500 studenata Univerziteta u Banjoj Luci se organizovalo i otišlo na teren da pomogne poplavljenima, a svakog narednog dana prijavljivalo ih se sve više, što najbolje ilustruje nivo svijesti koji su ovi mladi ljudi iskazali proteklih dana, njihovu humanost, društvenu odgovornost i solidarnost.

Studenti i zaposleni Univerziteta u Banjoj Luci u akaciji čišćenja Šamca 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3359/samac_2_1.jpg