Navigacija
Viber X logo

Posjeta stručnjaka Evropske unije i Savjeta Evrope

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Sastanci stručnjaka Evropske unije i Savjeta Evrope i rukovodstva Univerziteta i tri fokusne grupe održani su 16. i 17. juna 2014. godine, u prostorijama Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, kao dio aktivnosti iz zajedničkog projekta Evropske unije i Savjeta Evrope “Strateški razvoj visokog obrazovanja i kvalifikacijski standardi” (Strategic Development of Higher Education and Qualification Standards).


Prvi sastanak održan je sa rektorom, prof. dr Stankom Stanićem. Potom su održana dva sastanka sa dvije fokusne grupe. Prvu fokusnu grupu činili su predstavnici rukovodstva fakulteta i stručne službe Univerziteta, a druga fokusna grupa bili su predstavnici nastavnika i saradnika. Drugog dana posjete održan je sastanak sa prorektorima Univerziteta. 


Takođe, sastanak je održan i sa studentima, koji su činili treću fokusnu grupu. Stručnjaci iz Evropske unije i Savjeta Evrope koji su posjetili Univerzitet su: g-đa Džojsi Kvin (Jocey Quinn), g-đa Karen Roberts (Karen Roberts) i koordinator projekta g-din Nedim Vrabac.

 

Na sastancima se razgovaralo na tri teme: veza između tržišta rada i visokog obrazovanja, internacionalizacija i studentsko iskustvo.

 

Više informacija o projektu može se pronaći na internet stranici: http://pjp-eu.coe.int/web/bih-higher-education/home


Slike

  • /uploads/attachment/vest/3424/1806201401.jpg