Navigacija
Viber X logo

Svečana dodjela diploma na Akademiji umjetnosti

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci danas je održana 10. po redu svečana dodjela diploma diplomiranim studentima I i II ciklusa studija. Na svečanosti kojoj su prisutvovali ministar prosvjete i kulture Republike Srpske g. Goran Mutabdžija i rektor Univerziteta prof. dr Stanko Stanić, diplome je, iz ruku dekana i prodekana, dobilo 15 studenata II i 53 studneta I ciklusa studija Akademije umjetnosti.

Svečana dodjela diploma na Akademiji umjetnosti

Primjećujući da su mnogi od studenata kojima je danas uručena diploma već odavno zaplivali umjetničkim vodama i da su postigli zapažene rezultate, dekan Akademije prof. dr Luka Kecman je novopečenim diplomcima poručio: „Ovdje ste dobili osnovna znanja zanata, umetnosti, struke i nauke. U praktičnom svetu, u praktičnom životu, imaćete manja ili veća odstupanja, ali vas molim da se uvek prisetite onoga što ste ovdje naučili, jer ćemo samo tako doći do vrhunsih i pravih vrednosti“.
Čestitke mladim umjetnicima uputio je i ministra Mutabdžija: „Ovo je vjerovatno jedan od najljepših trenutaka u vašem životu i jedan od najvećih uspjeha, ali pravi izazovi tek stoje pred vama. Morate iskazati spremnost da i dalje radite na sebi. Siguran sam da ste tokom prethodnih godina na Akademiji i Univerzitetu osposobljeni za kritičko mišljenje i da će vam ono biti od velike koristi u budućem radu“.

Svečana dodjela diploma na Akademiji umjetnosti

U ime studenata i profesora ostalih organizacionih jedinica Univerziteta, diplomiranim studentima Akademije čestitao je rektor Stanić. „Ovo je još jedna prilika da studentima i profesorima Akademije čestitam na odličnim rezultatima koje postižu u ovih 15 godina. AU UNBL je kuća koja uljepšava Univerzitet, grad Banju Luku i RS. Vama koji danas dobijate diplomu želim da zahvalim što ste se opredijelili za našu akademiju da na njoj usvaršavate i razvijate one umjetničke crte koje nosite u sebi. Vi ste generacija koja je ostvarila sjajne rezultate i to što se uradili zaslužuje divljenje i poštovanje vaših profesora, a vjerujem i da su profesori opravdali vaše povjerenje“.

Dekan Kecman je na kraju iskoristio priliku da pozove sve prisutne na završnu, XIII godišnju izložbu radova studenata Akademije koja će biti svečano otvorena u prostorijama Akademije večeras u 20.00 časova. Takođe, on je pozvao sve prisutne da 22. juna prisustvuju izvođenju operete „Orfej u podzemlju“ u Narodnom pozorištu RS, čime završena pozorišna sezona, te podsjetio da pomenute aktivnosti Akademije imaju humanitarni predznak, odnosno da će sav ostvareni prihod biti usmjeren stradalim u poplavama.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3422/Diplome_AU_2.jpg