Navigacija
Viber X logo

Univerzitet u Banjoj Luci na 19. međunarodnom sajmu knjiga “Banja Luka 2014”

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Na sinoć otvorenom, 19. po redu Međunarodnom sajmu knjiga „Banja Luka 2014“ koji tradicionalno organizuje „Glas Srspke“, svoja izdanja posjetiocima je predstavio i Univerzitet u Banjoj Luci.



Tokom šest dana, koliko u Sportskoj dvorani „Borik“ traje Sajam knjiga , posjetioci će imati priliku da na štandu Univerziteta u Banjoj Luci, koji je prodajno-izložbenog karaktera, kupe ili se samo upoznaju sa publikacijama izdatim od strane ove visokoškolske ustanove.



Iako su u prvi plan stavljeni univerzitetski udžbenici, među izloženim publikacijama mjesto su našle i naučne monografije , kao i zbornici radova i časopisi. Kako je pojasnio prorektor za naučno-istraživački rad prof. dr Milan Mataruga, osim što je svim izdanjima izdavač ili suizdavač Univerzitet u Banjoj Luci, uslov da bi se izložene publikacije našle na ovogodišnjem univezitetskom sajamskom štandu bio je da su izdate 2011. godine ili kasnije.



Prvog dana trajanja sajma, štand Univerziteta u Banjoj Luci posjetili su, između ostalih, i ministar prosvjete i kulture u Vladi RS Goran Mutabdžija i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić koji se tokom ceremonije otvaranja, ljubiteljima knjiga i brojnim predstavnicima kulturnog i javnog života RS, obratio prigodnim govorom.



Izrazivši zadovoljstvo što se našao u prilici da poželi dobrodošlicu pisanoj riječi u grad koji knjigu i književnike voli , Radojičić je podsjetio da je još Ciceron rekao da napraviti biblioteku u kući znači podariti kući dušu : „Zato se nadam da će kupci i čitaoci, odnosno njihove biblioteke i njihove duše i nakon ovog sajma biti bogatiji“.
Smotru pisane riječi u SD „Borik“ , koja se ove godine održava pod motom „Knjiga je jedinstvena, prenosiva magija...“, tradicionalnom pozdravnom besjedom zvanično je otvorio banjalučki književnik Milenko Stojčić.



Sajam „Banja Luka 2014“, trajaće do 22. septembra, a otvoren je za posjetioce svakodnevno od 10.00 do 20.00 časova.

 

 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3576/Sajam_mala.jpg