Navigacija
Viber X logo

Sutra otvaranje 7. naučno-stručnog skupa “Studenti u susret nauci”

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Svečano otvaranje sedmog po redu Naučno- stručnog skupa “Studenti u susret nauci” sa međunarodnim učešćem (Students encounter science - StES), biće upriličeno u srijedu, 26. novembra 2014. godine, u Koncertnoj dvorani Banskog dvora sa početkom u 10 časova.



Skup koji tradicionalno organizuje Studentski parlament Univerziteta u Banjoj Luci, ove godine će se održati od 26. do 28. novembra , a na njemu će biti izloženo 80 naučnih radova, kako studenata Univerziteta u Banjoj Luci, tako i studenata iz zemalja regiona, te Rusije.

Budući da je riječ o naučno-stručnom skupu multidisciplinarnog karaktera, studenti su imali priliku da prijave radove iz svih šest naučnih oblasti prvog, drugog i trećeg ciklusa studija.

StES je osnovan 2008. godine, a tokom godina na ovom naučno-stručnom skupu učestvovali su studenti iz sljedećih zemalja: Makedonija, Crna Gora, Srbija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Slovenija, Austrija, Ukrajina, Rusija, Nemačka i Indija.

Cilj organizovanja ove konferencije je da se unaprijedi naučno-istraživački rad studenata, promoviše naučni duh akademske zajednice, razmijene mišljenja i ideje, te stvore nova prijateljstva.

Svečano zatvaranje 7. naučno stručnog skupa “Studenti u susret nauci” je u petak 28. novembra 2014. godine , u amfiteatru Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci, sa početkom u 18 časova.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3759/stes-mala.png