Navigacija
Viber X logo

Održan drugi sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 20 godina od formiranja Studentske brigade VRS

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U utorak, 02. decembra 2014. godine, u prostorijama Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, održana je drugi sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 20 godina od formiranja Studentske brigade Vojske Republike Srpske.

Na sastanku, kojem su prisustvovali i predstavnici komandne strukture Brigade, razgovarano je o programu akademije koja će, u znak sjećanja na ovu jedinicu VRS, biti održana 23. decembra 2014. godine , u amfiteatru Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci, sa početkom u 13. 00 časova.

Dogovoreno je da, uz odavanje počasti devetorici poginilih pripadnika Studentske brigade, najveći dio programa bude posvećen evociranju uspomena na ratni put ove jedinice i to kroz obraćanja nekadašnjeg komandanta Brigade pukovnika Borislava Kojića, te komandanata bataljona.

Takođe, na akademiji će biti predstavljena knjiga „Sjećanja na Studentsku brigadu“, autora Gorana Drakulića, jednog od pripadnika ove brigade, te će biti dodijeljene medalje pobjednicima Memorijalnog turnira „Studentska brigada“ koji će, u organizaciji Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci, ove godine biti održan po drugi put.

Akademije će biti upotpunjena prigodnim umjetničkim programom u izvođenju studenata Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci i režiji Igora Tešića.

Naredni sastanak Organizacionog odbora biće održan u utorak, 09. decembra 2014. godine, sa početkom u 12.00 časova, takođe u prostorijama Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3792/logouniblnews_t.jpg