Navigacija
Viber X logo

Veliki solistički koncert Dunje Simić

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Profesorica Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci docent Dunja Simić, obilježiće 20 godina umjetničkog rada velikim solističkim kocertom koji će biti održan u četvrtak, 11.12.2014. godine, u Koncertnoj dvorani Banskog dvora, sa početkom u 20.00 časova.



Bogat repertoar upotpuniće i gosti: tenor Nikola Kitanovski, sopran Lidija Pajić, Milivoje Veljić - klavir. Takođe, publici će se predstaviti i studenti Akademije umjetnosti u Banjoj Luci.

Dunja Simić je rođena u Banjoj Luci, gdje je završila nižu i srednju muzičku školu. Osnovne i magistarske studije završila na Fakultetu muzičke umjetnostu u Bogradu, u klasi prof. Radmile Smiljanić.

Šest sezona bila je član beogradske opere i tu ostvarila niz sopranskih uloga, nakon toga odlazi u inostranstvo i postaje član Frankfurtske opere, a potom Opere u Bremenu.

Gostovala je na mnogim inostranim scenama:u Briselu, Dortmundu, Hanoveru, Esenu, Hamburgu, Diseldorfu... i ostvarila značajne sopranske uloge , uglavnom u "italijanskom" repertoaru. Paralelno je njegovala i koncertni repertoar, te održala niz resitala. Od 2011. godine radi kao docent na Katedri za solo pjevanje na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3803/Pozivnica-mala.png