Navigacija
Viber X logo

Premijera filma „Težina lanaca 2“

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Studentski parlament Univerziteta u Banjoj Luci, u saradnji sa Unijom studenata Republike Srpske i Banskim Dvorom, organizuje premijeru dokumentarnog filma „Težina lanaca 2“, srpsko – kanadskog producenta i režisera Borisa Malagurskog, koja će se održati 22. januara 2015. godine u 18.00 časova u koncertnoj dvorani Banskog dvora u Banjoj Luci.

Premijera filma „Težina lanaca 2“

S obzirom na veliku zainteresovanost, 23. januara biće organizovana još jedna projekcija filma u Domu omladine Banja Luka (termin će biti naknadno saopšten).

Ulaznice su besplatne, a moći će se preuzeti od 15. januara na sljedećim mjestima:
- Kancelarija KSBL-a (Studentski dom Nikola Tesla – paviljon 1 ) u terminu od 11-13 časova
-Kancelarija Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci ( zgrada Rektorata – suteren ) u terminu od 13:30 – 15:30 časova.

Film „Težina lanaca 2″ bavi se neoliberalnim reformama na prostoru Balkana nakon raspada Jugoslavije i uticaju tih reformi na ekonomiju, medije, vojsku, kulturu, obrazovanje i politiku. Uz ekskluzivne intervjue sa svjetski priznatim stručnjacima, govori o rasprodatim i opljačkanim preduzećima, korumpiranim lokalnim političarima, fiktivnim tribunalima, destruktivnim stranim investitorima i raznoraznim ekonomsko – vojnim savezima. A sve u svrhu jednog cilja – ekonomske okupacije zemalja.

Film je, od svjetske premijere 20. novembra na Montekasino filmskom festivalu u Johanezburgu, prikazan u mnogim gradovima širom Evrope i svijeta.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3888/tezinalanaca-mala.png