Navigacija
Viber X logo

Stipendije grada Graca za književnost

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

Grad Grac objavio je poziv za učešće na konkursu za dodjelu stipendija pod nazivom „Pisac grada Graca“. Dobitnici stipednija će imati priliku da u periodu od septembra 2015. do avgust 2016. godine besplatno borave u zamku Cerrini-Schloessl i koriste mjesečnu stipendiju u visini od 1.100 evra.

Stipendije grada Graca za književnost

Namjera je da se promovišu pisci koji istražuju aktuelne teme, pokazuju sposobnost za inovaciju, kvalitet u estetskom i jezičkom smislu, autentičnost i umjetničku nezavisnost. Njihov boravak u Gracu trebalo bi da doprinese kulturnoj razmeni i interakciji sa lokalnom književnom scenom. Stipendisti moraju biti izričito saglasni da će ostati u Gracu najmanje osam mjeseci tokom naznačenog perioda.

Rok za prijavu je 31. mart 2015. godine.

Prijave se šalju na sljedeću adresu: Kulturamt der Stadt Graz, City of Graz – Cultural Office, Stigergasse 2/II. Stock (Mariahilfer Platz), 8020 Graz, Austria.

Više o uslovima konkursa može se saznati iz priloženog dokumenta, na linku: http://www.kultur.graz.at/kulturamt/33 ili u direktnim kontaktom sa organizatorom – Odjeljenjem za kulturu Grada Graca: (Kulturamt der Stadt Graz, Tel.:+43/316/872-4901, kulturamt@stadt.graz.at).

Open-call_2015-16_en 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3882/Graz-mala.png