Navigacija
Viber X logo

Naučni skup ''Reindustrijalizacija - zabluda ili da nemoguće postane moguće'', na Ekonomskom fakultetu

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj Luci

Ekonomski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, povodom obilježavanja četiri decenije uspješnog rada, organizovao je 5. februara naučni skup pod nazivom ''Reindustrijalizacija - zabluda ili da nemoguće postane moguće''.

Naučni skup ''Reindustrijalizacija-zabluda ili da nemoguće postane  moguće'', na Ekonomskom fakultetu

Otvarajući ovogodišnju konferenciju koju Ekonomski fakultet tradicionalno organizuje u sklopu obilježavanja Dana fakulteta, prodekan za naučno-istraživački rad prof. dr Dragan Mikerević je istakao da „skup ima namjeru da dijagnosticira probleme, ali i da propiše terapiju s ciljem poboljšanja stanja u oblasti industrije“.

Profesor Mikerević je podsjetio da će svi prijavljeni radovi koji su prošli recenziju biti objavljeni u naučno-stručnom časopisu Ekonomskog fakulteta Acta Economica, zajedno sa zaključcima sa ovog skupa, a priliku da svoje radove izloži pred ostalim učesnicima dobilo je šest autora.

Naučni skup ''Reindustrijalizacija-zabluda ili da nemoguće postane  moguće'', na Ekonomskom fakultetu

Na otvaranju skupa prisutnima se obratio i ministar industrije, energetike i rudarstva u Vladi Republike Srpske Petar Đokić koji se zahvalio na ukazanoj prilici da učestvuje u njegovom radu, te ujedno čestitao Ekonomskom fakultetu na značajnom jubileju - 40 godina uspješnog rada.

Izražavajući očekivanje da će ovaj skup biti u funkciji aktivnosti koje danas pokreće i vodi Vlada RS tragajući za najboljim rješenjima u cilju unapređenja privrednog života Republike Srpske, posebno posustale industrije koja je nekada bilježila visoke stope rasta, a danas se nalazi na nezavidnom nivou, ministra je naglasio da mu je drago što će učestvujući u radu ovog skupa biti u prilici da čuje eminentne ljude iz ove oblasti koji imaju šta da kažu na pomenutu temu, ali i da predlože rješenja.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3994/ef-2015-01.jpg