Navigacija
Viber X logo

Prvi susret diplomiranih ekonomista, magistara i doktora ekonomskih nauka Ekonomskog fakulteta

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U sklopu obilježavanja 40 godina postojanja, Ekonomski fakultet Univerzietat u Banjoj luci upriličio je 05. februara prvi susret diplomiranih ekonomista, magistara i doktora ekonomskih nauka koji su zvanja stekli na ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Prvi susret diplomiranih ekonomista, magistara i doktora ekonomskih  nauka Ekonomskog fakulteta

Prvo ovakvo okupljanje bilo je u misiji stvaranja alumni organizaciju Ekonsomkog fakulteta po uzoru na razvijene zemlje, te istovrmeno prilika da se veliki broj okupljenih nekadašanjih studneta prisjete studenstkih dana.

Izražavajući zadovoljstvo zbog povoda kojim je organizovan ovaj skup, dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Novak Kondić podsjetio je da je u proteklih 40 godina na Fakultetu titulu doktora ekonomskih nauka steklo 62 kandidata, magistra ekonomskih nauka 225 kandidata, magistra ekonomije 15, te da je diplomiralo 5254 studenta: ''Veliki broj naših studenata je uspio da se kvalifikuje na magistarske i doktorske studije širom svijeta. Takođe, veliki broj naših diplomiranih ekonomista je zauzeo važna mjesta u preduzećima i državnim institucijama, visok je procenat zapošljavanja studenana koji izlaze s ovog fakulteta. Sve to na neki način obavezuje nas na fakultetu da radimo još bolje i kvalitetnije''.

Dekan prof. dr Novak Kondić

Ispred Univerziteta prisutne je pozdravio rektor prof. dr Stanko Stanić, te je istovremeno kao nekadašnji student prve generacije Ekonomskog fakulteta evocirao uspomene na period studiranja, ali i kasnijeg sazrijevanja fakulteta.

Rektor je pogotovo izrazio zadovoljstvo činjenicom što ima priliku da pozdravi nekadašnje profesore i dekane Fakulteta koji su mu ostali u najboljem sjećanju, a mlađim kolegama koji su nakon sticanja osnovne diplome odlučili da svoje profesionalno usavršavanje nastave na matičnom fakultetu, poželio da krenu stopama svojih prethodnika i da se na ovo mjesto stalno vraćaju.

Rektor prof. dr Stanko Stanić

U nastavku, prisutnima su se obratili još neki nekadašnji studenti Ekonomskog fakulteta, poput aktuelnom ministra nauke i tehnologije u Vladi Republike srpske prof. dr Jasmina Komića, nekadšanjeg pemijera mr Aleksandra Džombića, direktorice Investiciono-razvojne banke mr Snježane Vujnić i profesora Ekonomskog fakulteta dr Milenka Krajišnika koji su sa ostalim podijelili neka svoja sjećanja i utiske iz vremena studiranja.

Prvi susret  diplomiranih ekonomista, magistara i doktora ekonomskih  nauka Ekonomskog fakulteta

Na kraju prvog okupljanja diplomiranih ekonomista, magistara i doktora ekonomskih nauka Ekonomskog fakulteta dogovoreno je da se formira istoimeni Alumni centar koji će biti registrovan kao udruženje građana. Nakon osnivanja udruženja i upisa u sudski registar, svi diplomirani ekonomisti, magistri i doktori ekonomskih nauka Ekonomskog fakulteta biće putem veb sajta Fakulteta informisani da, ukoliko žele, mogu elektronskim putem popuniti pristupnicu i time postati članovi registrovanog alumni centra diplomiranih ekonomista, magistara i doktora ekonomskih nauka Ekonomskog fakulteta.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3946/Ekonomija-mala2.png