Navigacija
Viber X logo

Sajam obrazovanja i zapošljavanja - 20. mart 2015.

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Obavještavaju se studenti Univerziteta u Banjoj Luci da će se 20. marta 2015.godine u dvorani Borik održati Sajam obrazovanja i zapošljavanja u organizaciji Kancelarije specijalnog predstavnika Evropske Unije i Norveške ambasade u Bosni i Hercegovini. Jedan od partnera u projektu je Univerzitetski preduzetnički centar Univerziteta u Banjoj Luci.

Na preko 170 štandova predstaviće se poslodavci, ali i međunarodni projekti obrazovanja i zapošljavanja, nevladin sektor, posrednici u zapošljavanju, ambasade i sl. Ovom prilikom će biti predstavljeno preko 1000 otvorenih radnih mjesta.

Štandovi će biti organizovani u kategorijama:
- BUSINESSS - proizvodnja, izrada, usluge , IT, zapošljavanje marginalizovanih grupa
- OBRAZOVANJE – domaći i međunarodni programi obrazovanja, formalno i neformalno obrazovanje.

Predavanja će se organizovati po temama:
- poslodavci,
- tražioci posla i
- studenti

Na sajmu u Banjoj Luci će biti uvedene i neke novine: biće upriličeno testiranje za određena radna mjesta i profesije; na licu mjesta će se raditi job matching, a nakon sajma će se razviti online aplikacija koja će mapirati potrebe i prilike obrazovanja i zapošljavanja, sprovođenje mjera aktivne politike zapošljavanja, profesionalne orjentacije, obuke i prekvalifikacije, te praćenje i ažuriranje podataka o nezaposlenim i onima koji su se uz pomoć sajma zaposlili.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/4030/images-_1_.gif