Navigacija
Viber X logo

Održana prezentacija stipendija Vlade SAD-a

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

Na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjoj Luci , 12. maja 2015. godine održana je prezentacija programa stipendija Vlade SAD namijenjenih akademskom osoblju i studentima dodiplomskih, master i doktorskih studija.

Održana prezentacija stipendija Vlade SAD-a

Stipendije su prezentovali Nick Geisinger iz Kancelarija za odnose s javnošću Američke ambasade u Sarajevu i Sonja Pržulj, savjetnik za obrazovanje mreže EducationUSA i direktor Američkog kutka Banja Luka.

Prezentaciji stipendija, osim dekana Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta prof. dr Sime Vukovića i prodekana prof. dr Slobodana Simovića, prisustvovala je i prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Valerija Šaula koja je pozdravila goste i zahvalila im na dugogodišnjoj saradnji i nastojanjima da našim studentima i nastavnom osoblju pruže što više informacija o mogućnostima stipendiranja i obrazovanja u Sjedinjenim Američkim Državama.

Održana prezentacija stipendija Vlade SAD-a

Predstavnik Američke ambasade prezentovao je pojedinačne programe stipendija koje Vlada SAD nudi akademskom osoblju i studentima, poput Fulbrajt stipendija namijenjenih kako studentima master i doktorskih studija tako i istraživačima koji su već stekli zvanje doktora nauka a žele da se na američkim institucijama bave naučno-istraživačkim radom, ili programa stipendija Hubert H. Humphrey koji nudi mogućnost kombinovanog praćenja stručnih seminara, predavanja na univerzitetu, rada na konkretnim pojedinačnim projektima i terenskih posjeta.

Osim programa koji podrazumijevaju boravak na univerzitetima u SAD, prezentovana je i mogućnost onlajn studiranja, odnosno stipendiranja učenja na daljinu (više informacija na: http://sarajevo.usembassy.gov/educational-exchanges.html).

Savjetnik za obrazovanje u SAD Sonja Pržulj upoznala je prisutne studente i nastavno osoblje sa aktivnostima mreže savjetodavnih centara EducationUSA usmjerenih ka pružanju detaljnih informacija o mogućnostima školovanja na obrazovnim institucijama u SAD , te pozvala sve one koji razmišljaju o nastavku školovanja na nekom od preko 4000 tamošnjih univerziteta i koledža da se obrate pomenutom centru u Banjoj Luci u okviru Američkog kutka gdje će dobiti sve potrebne informacije počevši od toga kako izabrati adekvatnu instituciju i upoznati se sa mogućnostima finansiranja studija, do toga kako aplicirati za program i za dobijanje studentske vize (više o ovome vidjeti na https://www.facebook.com/American.Corner.Banja.Luka)

Više o mogućnostima studiranja u SAD vidjeti na:
http://educationusa.state.gov

Slike

  • /uploads/attachment/vest/4194/Stipendije-mala.gif