Navigacija
Viber X logo

Održan Informativni dan o programu ERASMUS+ na Univerzitetu u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Dana 16.11.2015. godine u prostorijama Rektorata Univerziteta u Banjoj Luci održan je Informativni dan o programu Erasmus+.

Održan Informativni dan o programu ERASMUS+ na Univerzitetu u Banjoj Luci

O detaljima programa govorio je g. Suad Muhibić, direktor Kancelarije Erasmus+ u Bosni i Hercegovini.
Ovaj program koji finansira Evropska komisija ima za cilj da pomaže reformu, modernizaciju i unapređenje unutrašnjih kapaciteta visokoškolskih ustanova, podržava i razvija međunarodnu razmjenu nastavnog, administratinog osoblja i studenata, kao i održivu institucionalnu saradnju između visokoškolskih institucija iz zemalja članica Evropske unije i zemalja partnera.

U drugom dijelu skupa, viši stručni saradnik za međunarodnu saradnju u kancelariji prorektora za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Banjoj Luci, Jelena Rožić, predstavila je najvažnije detalje Uputstva za prijavljivanje i realizaciju Erasmus+ projekata, koje se od oktobra 2015. godine primjenjuje na Univerzitetu u Banjoj Luci.

Održan Informativni dan o programu ERASMUS+ na Univerzitetu u Banjoj Luci

Kako je upravo u toku novi poziv za prijavljivanje projekata iz programa Erasmus+, koji će biti otvoren do početka februara 2016. godine, veoma je važno da se akademska zajednica upozna sa kriterijumima i procedurom za učešće u ovom programu, te dobije odgovore na određena pitanja s kojima se susreće u procesu pripreme projektnih prijedloga, kao i u procesu provođenja projekata koji su već odobreni. Treba napomenuti da se radi o novom programu, sa novim pravilima i brojnim specifičnostima u odnosu na prethodne, pa je ovaj informativni dan bio veoma koristan za brojnu publiku koja je nakon saslušanih prezentacija, postavljala pitanja govornicima.

Održan Informativni dan o programu ERASMUS+ na Univerzitetu u Banjoj Luci

Skupu su prisustvovali prorektor za naučno-istraživački rad i razvoj Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Milan Mataruga, nastavnici, saradnici i studenti organizacionih jedinica Univerziteta u Banjoj Luci, te predstavnici studentskih udruženja, kao i udruženja građana.

U ime Rektora Univerziteta u Banjoj Luci, skup je pozdravila i otvorila prof. dr Valerija Šaula, prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/4700/17-1-mala.gif