Navigacija
Viber X logo

Promovisana Monografija “40 godina Univerziteta u Banjoj Luci”

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U okviru obilježavanja četiri decenije uspješnog rada i razvoja, Univerzitet u Banjoj Luci je na 60. Beogradskom sajmu knjiga promovisao Monografiju „40 godina Univerziteta u Banjoj Luci“. Na promocija održanoj 30. oktobra u sali za promocije „Vasko Popa“ Beogradskog sajma, o Monografiji su govorili rektor prof.dr Stanko Stanić, prorektor za naučnoistraživački rad prof. dr Milan Mataruga i prorektorica za međunarodnu saradnju prof.dr Valerija Šaula.

Promovisana Monografija “40 godina Univerziteta u Banjoj Luci”

Kroz njihova izlaganja prisutni gosti, među kojima su bili dekani, profesori, predstavnici ministarstava, direktori kulturno-obrazovnih institucija iz Srbije i Republike Srpske, imali su priliku da se upoznaju sa sadržajem monografije koja je ovom prilikom prvi put prezentovana javnosti.

Govoreći o monografiji, prorektor Mataruga je istakao da je riječ o jedinstvenom i izuzetno vrijednom izdanju kroz koje je predstavljen razvoj Univerziteta od njegovog osnivanja do danas, te da je poseban akcenat stavljen na sadašnje stanje, tačnije predstavljanje onog što odlikuje rad Univerziteta u oblasti nastavnog procesa, naučnoistraživačkog rada, međunarodne i međuuniverzitetske saradnje, studentskog života i svim drugim bitnim segmentima rada Univerziteta.

Promovisana Monografija “40 godina Univerziteta u Banjoj Luci”

„Kroz čitanje monografije nameće se zaključak da je Univerzitet u Banjoj Luci predvodnik naučne misli i pozitivnih procesa, generator znanja i napretka u Republici Srpskoj, ali i šire regije. Svi oni koji su raditi na pripremi ove monografije: rektor, prorektori, dekani i prodekani, članovi redakcionog odbora, profesori, saradnici, studenti i administrativno osoblje, s ponosom i visokim stepenom optimizma kroz istu gledaju na budućnost našeg Univerziteta. Želimo istrajati na putu prosperiteta na kome se stvaraju najveće vrijednosti – obrazuju mladi ljudi, njeguje i razvija naučna misao, afirmiše razvoj zajednice u kojoj egzistiramo i daje doprinos ukupnom razvoju društva. Pred nama je velika šansa i u isto vrijeme velika društvena očekivanja. Na nama je da tu šansu iskoristimo te opravdamo ukazano povjerenje u lokalnoj i široj zajednici“, naglasio je prorektor Mataruga, dodajući da i ovom Monografijom, i15-o minutnim filmom koji je u prilogu Monografije, Univerzitet šalje poruku da je uvjeren u svoju snagu, znanje, volju i želju da to može uraditi.

Monografija „40 godina Univerziteta u Banjoj Luci“ samo je jedno od izdanja kojim je Univerzitet u Banjoj Luci predstavio svoju izdavačku djelatnost na 60. Beogradskom sajmu knjiga. Osim Monografije , na štandu Predstavništva Republike Srpske predstavljeno je još 45 reprezentativnih nastavnih i naučnih publikacija koje su izazvale veliku pažnju čitalačke publike.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/4662/SK3_1_.gif