Navigacija
Viber X logo

Sastanak sa rektorom Univerziteta umjetnosti iz Poznanja

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Dana 24.11.2015. godine u Rektoratu Univerziteta u Banjoj Luci gostovao je prof. Marćin Berdišak (Marcin Berdyszak), rektor Univerziteta umjetnosti (Uniwersytet artystyczny w Poznaniu) iz Poznanja (Poljska). Rektor Berdišak je gost Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, gdje sa rukovodstvom Akademije i nastavnicima studijskog programa slikarstva razgovara o mogućnostima međusobne Visokog gosta iz Poljske primio je rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Stanko Stanić, a sastanku su prisustvovali i prof. dr Valerija Šaula, prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Banjoj Luci, prof. dr Luka Kecman, dekan Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci i doc. mr Mladen Miljanović, profesor na studijskom programu slikarstvo Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci.



Rektor Berdišak je izrazio želju da, u ime ustanove koju predstavlja, uputi pismo namjere o saradnji dva univerziteta, koje bi bilo pravni osnov za realizaciju već dogovorenih oblika saradnje sa Akademijom umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci.

Rektor Stanić je sa zadovoljstvom prihvatio inicijativu, te se u narednim mjesecima očekuje potpisivanje ugovora o saradnji.

Prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Valerija Šaula, upoznala je gosta sa primjerima saradnje između Univerziteta u Banjoj Luci i poljskih visokoškolskih ustanova, posebno onima iz Poznanja, ukazala na dobru saradnju sa Ambasadom Poljske u Bosni i Hercehgovini ali i sa Ambasadom Bosne i Hercegovine u Poljskoj. Gost iz Poljske je informisan i o nedavnom jednogodišnjem boravku studenta Bartolomeja Bžežine, sa Univerziteta Adam Mickijevič iz Poznanja, koji je, kao student u razmjeni po programu Erasmus Mundus, boravio na našem Filološkom fakultetu.

Rektor Berdišak će, tokom boravka u Banjoj Luci, održati niz radnih sastanaka sa partnerima na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, a u srijedu, 25.11.2015. godine, u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske održati predavanje i prezentaciju svojih radova.

Više podataka o partnerskom univerzitetu iz Poljske pogledajte na www.uap.edu.pl

Slike

  • /uploads/attachment/vest/4731/1-POLJSKArektor.gif