Navigacija
Viber X logo

Služen parastos i položeni vijenci na Spomen-ploču poginulim studentima i radnicima Univerziteta

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Povodom obilježavanja 40 godina rada Univerziteta u Banjoj Luci, danas je služen parastos i položeni su vijenci na Spomen-ploču poginulim studentima i radnicima Univerziteta u Banjoj Luci koji su, kao pripadnici Vojske Republike Srpske, položili svoje živote u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Nakon parastosa koji je služilo banjalučko sveštenstvo, prisutnima se obratio rektor Univerziteta prof. dr Stanko Stanić, te još jednom sa istog mjesta uputio riječi zahvalnosti poginulim studentima i radnicima Univerziteta čija su imena uklesana u spomen-ploču, a koji su za Republiku Srpsku dali najvrednije što su imali - svoje živote.

„Svaki put kada kroče pod krov bilo koje zgrade ili učionice na Univerzitetu, naši studenti i profesori treba da se sjete poruke koju su im ovih 87 heroja otadžbinskog rata ostavili- poruke da čuvaju Republiku Srpsku“, istakao je Rektor Stanić, dodajući da najveći doprinos očuvanju i prosperitetu Republike Srpske studenti i profesori mogu i moraju dati kroz kvalitetno učenje, odnosno podučavanje.

Pomen poginulim studentima i radnicima Univerziteta, završen je polaganjem vijenaca i cvijeća na spomen ploču.

Osim predstavnika Univerziteta i članova porodica poginulih, vijence i svijeće su položili i predstavnici Vlade RS, republičke i gradske boračke organizacije, te Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci.





Slike

  • /uploads/attachment/vest/4671/Parastor-5.gif