Navigacija
Viber X logo

40 godina Univerziteta

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Univerzitet u Banjoj Luci 7. novembra 2015. godine proslavio je  40 godina uspješnog rada i razvoja. Ovaj izuzetno značajan jubilej obilježen  je nizom manifestacija tokom oktobra, novembra i decembra 2015.

Centralni događaj predstavljala je Svečana akademija održana 06. novembra u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjoj Luci, uz prisustvo mnogobrojnih uglednih zvanica iz javnog i političkog života Republike Srpske, diplomatskog kora, kao i brojnih drugih gostiju sa univerziteta u RS, BiH, Evropi i svijetu sa kojima Univerzitet u Banjoj Luci godinama uspješno sarađuje.

Četiri decenije rada Univerzitet je obilježio i nizom drugih manifestacija . Uspješno je realizovano  više naučnih skupova u organizaciji pojedinih fakulteta i Visoke škole unutrašnjih poslova, kao i naučno-stručni skup „Studenti u susret nauci“ u organizaciji Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci.

Takođe, svečano su obilježeni dani pojedinih fakulteta i promovisani diplomirani studenti , te masteri i magistri nauka koji su diplome stekli u toku akademske 2014/2015 godine. Krajem godine uslijedila je i Svečana promocija doktora nauka Univerziteta u Banjoj Luci .

Povodom svog jubilarnog rođendana, Univerzitet je pripremio i  objavio  Monografiju„40 godina Univerziteta u Banjoj Luci“ koja je po prvi put promovisana na  60. Beogradskom sajmu knjiga krajem oktobra 2015. godine.

Istim povodom, urađen je i dokumentarni film u kojem je predstavljen razvojni put Univerziteta, kao i rezultati ostvareni u  proteklih 40 godina na nastavnom, naučnom i istraživačkom planu.  Film je premijerno prikazan na Svečanoj akademiji održanoj 06. novembra, kada je prvi put  izvedena i  himna Univerziteta , koju je povodom 40 godina Univerziteta u Banjoj luci  komponovao docent Mladen Matović, a izveo ju je hor Univerziteta.

Svečanom akademijom obilježeno 40 godina Univerziteta u Banjoj Luci

Manifestacije u okviru obilježavanja 40 godina Univerziteta u Banjoj Luci

Slike

  • /uploads/attachment/vest/4918/40-godina-univerzitetaunibl.jpg