Navigacija
Viber X logo

Svečano promovisano 26 doktora nauka Univerziteta u Banjoj Luci

Opšte

U Rektoratu Univerziteta u Banjoj Luci , 28. 12.2015. godine upriličena je Svečana promocija 26 doktora nauka koji su svoje doktorske disertacije odbranili tokom 2015. godine na fakultetima Univerziteta u Banjoj Luci. 

Tom prilikom, rektor prof. dr Stanko Stanić u naučni stepen doktora nauka promovisao je: Pericu Rajčevića, Marka Šantića i Branku Topić-Pavković (doktore ekonomskih nauka); Daliborku Tadić, Igora Sladojevića, Branku Čančarević-Džajić, Jadranku Đuranović-Miličić, Sanju Vukadinović-Stojanović i Đuku Ninković-Baroš ( doktore medicinskih nauka); Natašu Knežević, Natašu Trtić, Valentinu Veselinović i Radmilu Arbutina (doktore stomatoloških nauka); Dimitrija Markovića (doktora poljoprivrednih nauka); Mirjanu Zeljković, Dragicu Ristić, Mateja  Savića, Jelenu Grahovac, Dalibora Pejakovića i Đorđa Rakovića (doktore pravnih nauka); Andreu Puhalić (doktora nauka iz oblasti socijalnog rada); Sanju Ljubišić (doktora filoloških nauka); Kenelu Zuko i Tamaru Stojanović-Đorđević (doktore pedagoških nauka); Sinišu Lakića (doktora psiholoških nauka); te Dragana Šućura (doktora istorijskih nauka). 

Čestitajući im  ulazak u svijet nauke, rektor Stanić je istakao da su bogati oni pojedinci koji su bogati znanjem, odnosno da je naučnik onaj koji će za sebe reći 'ako jesam ono što jesam, a ne ono što imam,  niko mi ne može oduzeti osjećaj sigurnosti i identiteta'. 

„Želimo vam da u vašem naučnom trajanju otkrivate zrnca naučne spoznaje koja će uticati na stvaranje i širenje novih vrijednosti , te podsticati ljude na jačanje njihovog moralnog integriteta i digniteta čovjeka. Vjerujem da dijelite mišljenje onih koji kažu da nema većeg zadovoljstva od mogućnosti da naučni radnik , odnosno istraživač doprinosi boljitku zajednice kojoj služi  i pri tome rastjeruje tamu punu zagonetki. Neka vam je srećno bitisanje u svijetu nauke u kojem ćete dokazivati svoje istinske stručne, naučne i ljudske vrijednosti koje svako od vas pojedinačno u sebi nosi“, poručio je rektor Stanić.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/4931/Doktori_nauka_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/4931/Doktori_nauka_3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/4931/Doktori_nauka_2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/4931/Doktori_nauka_4.jpg