Navigacija
Viber X logo

Ministar prosvjete Dane Malešević posjetio Četvrti  paviljon

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

​Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević posjetio je 25.01.2016. godine Četvrti paviljon Studentskog centra „Nikola Tesla“ u Banjoj Luci,  povodom  početka opremanja ovog objekta za smještaj studenata.

Zajedno sa ministrom prvu opremljenu sobu u Četvrtom paviljonu obišli su rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Stanko Stanić, predsjednik Unije studenata RS Borivoj Obradović , direktor Studentskog centra Zoran Babić, kao i  Darko Petrović, predstavnik Konzorcijuma - izvođača radova na opremanju paviljona kojeg čine „Adrijalajn“ d.o.o, Banja Luka, „Koncept adc“ d.o.o. Banja Luka  i  „Tesla“ d.o.o. Modriča.

Podsjećajući da je ugovorom potpisanim sa Konzorcijumom 05. Januara, dogovoren rok za opremanje od 60 radnih dana, ministar Malešević je istakao da postoje veliki izgledi da opremanje bude završeno prije predviđenog roka - tačnije do početka narednog semestra.

Ministar je dodao da se nakon obilaska uvjerio da je moguće u svakoj od soba ubaciti još po jedna krevet,  što ostavlja mogućnost da naknadno bude povećan broj studenata koji će postati stanari ovog paviljona.

Rektor Stanić je izrazio zadovoljstvo činjenicom da su posao unutrašnjeg opremanja dobile kompanije iz Republike Srpske, što je, kako je rekao, garancija da će posao biti završen kvalitetno i na vrijeme.

Rektor je istakao  da će nakon tehničkog prijema objekta Upravni odbor Univerziteta donijeti odluku da se objekat da na korištenje Studentskom centru "Nikola Tesla", te je dodao da će Univerzitet sugerisati Upravnom odboru Studentskog Centra da definiše kriterije za prijem stanara po kojim će prednost imati najbolji studenti.

Takođe, rektor Staniće je izrazio očekivanje da će  i ostala tri paviljona kroz  programe resornog ministarstva u toku ove i u narednoj godini biti dovedeni  u približno stanje u kakvom je Četvrti paviljon.

Predsjednik Unije studenata Borivoj Obradović je nakon obilaska prve opremljene sobe, istakao da nema apsolutno nijednu zamjerku, te dodao da za razliku od ostalih, ovaj paviljon ima toalet u svim sobama, zajedničku kuhinju na svakom spratu, te da je tu  i kulturni centar koji će prije svega koristi Akademiji umjetnosti, ali cijelom gradu. 

Obradović je dodao da ga raduje  mogućnost povećanja broja kreveta, što bi  u praksi značilo da bi uz postojećih 280 mjesta, studenti mogli da računaju na dodatnih 140. Darko Petrović, predstavnik Konzorcijuma  je potvrdio da je realno očekivanje da će radovi na opremanju biti završeni prije predviđenog roka, te istakao da nakon današnjeg obilaska pokazne sobe, Konzorcijum  čeka da zvanično  dobije zeleno svjetlo od Univerziteta i Ministarstva da se krene u opremanje  kompletnog paviljona.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/4949/25-01.jpg
  • /uploads/attachment/vest/4949/25-04.jpg
  • /uploads/attachment/vest/4949/25-02.jpg
  • /uploads/attachment/vest/4949/25-03.jpg