Navigacija
Viber X logo

Rektor primio košarkašice  i rukovodstvo ŽKK „Orlovi“

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Stanko Stanić primio je u Rektoratu Univerziteta 22. januara 2016. godine  košarkašice i rukovodstvo kluba Ženskog košarkaškog  kluba „Orlovi“.

Povod za prijem  bilo je nedavno  osvajanje Kupa Republike Srpske od strane ove ekipe koju  čine studentkinje Univerziteta u Banjoj Luci . Naime, u finalu odigranom 10. januara 2016. one su pobijedile tim „Mladog krajšnika“  rezultatom 88:77 i time prekinule 19 godina dugu dominaciju pomenute ekipe u osvajanju Kupa RS.

Čestitajući im na ovom istorijskom uspjehu, rektor Stanić je  izrazio zahvalnost košarkašicama što  svojim sportskim uspjesima na najbolji mogući način promovišu svoj Univerzitet.  

Rektor je poželio djevojkama i rukovodstvu da ovo bude prvi u nizu velikih uspjeha ne samo na prostoru Republike Srpske i BiH, nego i van njenih granica, te obećao da će Univerzitet i ubuduće podržavati klub.

Predsjednik uprave kluba Nebojša Kuštrinović zahvalio se u ime rukovodstva na dosadašnjoj podršci, a prije svega  na obezbjeđivanju uslova za nesmetano treniranje u Unverzitetskoj sportskoj dvorani.  

Kuštrinović je istakao da je nedavno osvajanje Kupa RS zlatni trenutak ekipe osnovane sedamdesetih godina prošlog vijeka, kao dio Univerziteta, te obećao da će i u narednim godinama i rukovodstvo i košarkašice dati sve od sebe da osvjetlaju obraz Univerziteta u Banjoj Luci.

Da će biti tako, osim ovih mladih uspješnih košarkašica, garancija je i činjenica da se u upravi kluba nalazi najveća sportska legenda Grada Banja Luka Slađana Golić, istakao je Kuštrinović.

I gosti i domaćini su se složili da je uspjeh koji  je postigla ekipa „Orlovi“, ali i rezultati koje postižu i druga dva univerzitetska kluba: muški košarkaški klub „Student“ i ženski odbojkaški klub „BL Volley“ izuzetno značajan za vraćanje Banje Luke na staze nekadašnje sportske slave, ali istovremeno i  sjajan orjentir mladim ljudima kako da na nabolji mogući način usmjere svoje vrijeme i energiju.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/4948/22-01.jpg
  • /uploads/attachment/vest/4948/22-04.jpg
  • /uploads/attachment/vest/4948/22-03.jpg
  • /uploads/attachment/vest/4948/22-02.jpg