Navigacija
Viber X logo

Muzičko-poetsko veče „Poetske note Miloša Crnjanskog“

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U Jevrejskom kulturnom centru 15. marta 2016. godine održano je muzičko-poetsko veče „Poetske note Miloša Crnjanskog“, posvećeno liku i djelu ovog značajnog srpskog književnika dvadesetog vijeka. Veče je realizovano kao rezultat saradnje između Filološkog fakulteta i Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci.

Učesnici programa bili su članovi Poetskog teatra Saputnici, Milica Samardžić, Ivana Lakić, Ognjen Kočić, Milana Majkić, Nataša Savić (klavir), Bojana Vučen, Aleksandar Ivanić i Marina Ritan, koji su govorili kolaž tekstova iz različitih pjesničkih i proznih ostvarenja Miloša Crnjanskog.

U muzičkom dijelu programa, Albina Smajlović, sopran, uz klavirsku saradnju Lejle Handukić, izvela je dvije kompozicije za sopran i klavir inspirisane stihovima Crnjanskog – „Trag“ Stanka Šepića i „Serenatu“ Davida Mastikose.

Muzičko-poetsko veče osmislili su David Mastikosa, kompozitor i asistent na Akademiji umjetnosti, i Andreja Marić, asistentkinja na Filološkom fakultetu i rukovodilac Poetskog teatra Saputnici, koji već dvije godine djeluje u okviru Filološkog fakulteta i okuplja studente srpskog, ruskog i italijanskog jezika i književnosti.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5201/16-03.jpg