Navigacija
Viber X logo

Otvorene „Studentske sportske igre 2016“

Opšte

Na sportskim terenima Studentskog centra „Nikola Tesla“,  06. aprila 2016. godine, upriličeno je svečano otvaranje   „Studentskih sportskih igara 2016 “, tradicionalne manifestacije koju po osmi put organizuje Studentski parlament Univerziteta u Banjoj Luci. 

Riječ o jednoj od najvećih sportskih manifestacija u gradu Banja Luke koja svake godine okupi više hiljada studenata  sa svih fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, istakao je tom prilikom predsjednik Studentskog parlamenta Zoran Grahovac. On je zahvalio Univerzitetu u Banjoj Luci, Ministarstvu prosvjete i kulture i Gradu Banja Luka na podršci ovom događaju koji je, kako je istakao,  organizovan u  cilju vrednovanja i promovisanje sportskog i takmičarskog duha akademske zajednice, te promocije zdravog života i mladosti. 

U ime akademske zajednice Univerzitet u Banjoj Luci prisutne je pozdravio prorektor za nastavu i studentska pitanja prof. dr Simo Jokanović koji je čestitao Studentskom parlamentu na organizaciji ovog događaja , a studentima poželio da im igre, osim dobrih rezultat, donesu i dobro druženje i trajne uspomene.

„Studentske sportske igre 2016“ zvanično je proglasio otvorenim ministar prosvjete i kulture i Vladi Republike Srpske dr Dane Malešević koji je istakao da je riječ o manifestaciji koju Ministarstvo tradicionalno i sa velikim zadovoljstvom podržava iz godine u godinu. Ministar je istakao da je osim razvijanja sportskog duha, posebna vrijednost Igara što one pružaju priliku za razmjenu iskustava i druženja, koja studente i po završetku školovanja podsjećaju na najljepši period života.

Ovogodišnje  „Studentske sportske igre“  trajaće do 16. aprila, a studenti će se tokom deset dana nadmetati u više ekipnih (mali fudbala, košarka, odbojka i rukomet) i individualnih sportova (stoni tenis, plivanje, ulična trka, tenis i šah), dok će posljednjeg dana manifestacije biti održani finalni mečevi u svim kategorijama.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5275/IMG_1765.JPG
  • /uploads/attachment/vest/5275/IMG_1760.JPG
  • /uploads/attachment/vest/5275/IMG_1764.JPG
  • /uploads/attachment/vest/5275/IMG_1754.JPG
  • /uploads/attachment/vest/5275/IMG_1769.JPG