Navigacija
Viber X logo

Rektor primio delegaciju Eparhije raško-prizrenske

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Stanko Stanić primio je danas delegaciju Eparhije raško-prizrenske koja u Banjoj Luci boravi povodom organizovanja dobrotvorne večeri za pomoć narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji u okviru humanitarne akcije „Kad bi hljeba bilo više“.

Delegaciju su činili Bogomir Stević, sveštenik u Zvečanu, Svjetlana Stević, predsjednica dobrotvorne organizacije  „Majka devet Jugovića“ sa saradnicom i Arno Gujon, predsjednik francuske organizacije "Solidarnost za Kosovo".

Sastanku u Rektoratu prisustvovao je i student našeg Univerziteta Neđo Malešević, inače član organizacije Srbskog sabranja "Baštionik" koja je organizator pomenute humanitarne večeri.

Gosti sa Kosmeta upoznali su rektora sa problemima sa kojima se tamošnji Srbi suočavaju u svakodnevnog životu, počevši od onih bezbjednosnih, do socijalnih i  ekonomskih. 

Na sastanku je bilo riječi i podršci koju  Srbi sa ovih prostora pružaju braći na Kosovu, kao i  humanitarnoj akciji "Kad bi hljeba bilo više", odnosno dobrotvornoj večeri koja će biti održana večeras , u 20.00 časova u Narodnom pozorištu Republike Srpske. 

U okviru pomenute akcije, do kraja aprila u funkciji je humanitarni broj 1412 čijim pozivom možete pomoći  rad narodnih kuhinja na Kosmetu.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5319/19-01.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5319/19-02.jpg