Navigacija
Viber X logo

Seminar u Parizu o saradnji Univerziteta iz Francuske i Zapadnog Balkana

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U okviru projekta „Francusko-balkanska saradnja u oblasti visokog obrazovanja“, u organizaciji i finansijki podržanom od Ministarstva inostranih poslova Republike Francuske i akademske mreže Campus France, u Parizu je, dana 04.7.2016. godine, održan jednodnevni seminar u cilju uspostavljanja bilateralnih kontakata za saradnju između univerziteta iz nekoliko država Zapadnog Balkana i francuskih visokoškolskih institucija. Skupu, koji je održan u Cite Internationale universitaire de Paris, su se, između ostalih, obratili predstavnici Ministarstva inostranih poslova Republike Francuske, Ministarstva visokog obrazovanja i nauke Republike Francuske, direktor organizacije Campus France, predstavnici univerziteta Bretagne Sud, Univerziteta Poitiers, Univerzitetskog instituta za tehnologiju iz Liona, Centra za pedagoška istraživanja (CIEP) iz Pariza, Univerziteta iz Podgorice, Univerziteta Sv. Ćirilo i Metodije iz Skopja, Univerziteta iz Prištine, Politehničkog univerziteta iz Tirane, Erasmus + kancelarije iz Srbije, predstavnici Nacionalne agencije Republike Francuske za program Erasmus +, predstavnici Univerzitetske agencije frankofonije (AUF) i dr.

Nakon plenarnih izlaganja, uslijedili su bilateralni razgovori između potencijalnih partnera za saradnju, koji su u pripremi seminara prethodno izrazili obostrani interes.

Univerzitet u Banjoj Luci u Parizu je predstavljala prof. dr Valerija Šaula, prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju, koja se, nakon plenarnog zasjedanja, sastala sa predstavnicima Univerziteta Poitiers, Univerziteta D’Artois, Univerziteta De Cergy-Pontoise, Univerziteta Paris Sud, Univerziteta Paris Diderot, Univerzitetskog instituta za tehnologiju iz Liona, Univerziteta Bordeaux i Univerziteta Lyon 1.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5511/PARIZ4.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5511/PARIZ1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5511/PARIZ3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5511/PARIZ2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5511/PARIZbilateralno-web.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5511/ParisCiteUniversite.jpg