Navigacija
Viber X logo

Student generacije Ekonomskog fakulteta odbranio diplomski rad

Univerzitet u Banjoj LuciEkonomski fakultetOpšte

Bojan Kresojević student  generacije Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci i jedan od najboljih studenata u istoriji ove visokoškolske ustanove, odbranio je 14. 07 2016. godine svoj diplomski rad pod nazivom  „Matematički model za ocjenu efekata kupovine domaćih proizvoda u Republici Srpskoj ". Bojan je upisao fakultet akademske 2012/2013. godine, a studij je završio sa samo jednom upisanom devetkom u indeksu.

Kao što se i očekivalo od najboljeg studenta Fakulteta, Bojanov diplomski rad je od strane mentora, prof. dr Stanka Stanića, kao i ostalih članova Komisije, ali i svi prisutnih profesora koji su mu predavali, okvalifikovan kao izuzetno kvalitetan i ocijenjen  najvišom ocjenom.  Kroz ovaj rad, kako je istaknuto,  kandidat je  demonstrirao ne samo da je ovladao teorijom nego, što je mnogo bitnije,  da tu teoriju zna primijeniti u praksi, tačnije u privredi Republike Srpske, i na taj način učiniti je upotrebljivom kreatorima ekonomske politike,  što cijelom rada daje i određenu patriotsku notu.

„Bojana se sjećam kao studenta koji ni na jednom času nije propustio priliku da iznese mišljenje o temi  predavanja i da postavi neko pitanje, što je nešto što svaki dobar profesor izuzetno cijeni . Njegov diplomski rad je najbolji diplomski rad na Fakultetu iz predmeta koji ja predajem i predstavlja izuzetna doprinos ekonomskoj teoriji i praksi“, istakao je dekan Ekonomskog fakulteta, profesor Stanić dodajući da se na ovom primjeru  još jednom potvrdilo da Univerzitet u Banjoj Luci ima jako dobre studente.

Budući da je nakon iznesenog ekspozea, Bojanu ponuđeno zaposlenje, na konkretnom primjeru potvrđeno je još nešto: da se studentski rad i zalaganje prepoznaju i cijene.

Osim izuzetnog uspjeha u učenju,  Bojan Kresojević  je student koji iza sebe ima veliki broj ozbiljnih naučnih radova objavljenih u visoko rangiranim časopisima i na međunarodnim naučno - stručnim konferencijama. Bio je predsjednik Organizacionog odbora naučno - stručne konferencije „Studenti u susret nauci“ –STeS 2015, član je Nastavno-naučnog vijeća Fakulteta, član organizacionih odbora drugih naučno - stručnih konferencija, te učesnik mnogobrojnih stručnih seminara iz oblasti ekonomije.

Tokom cijelog studija  Bojan je bio stipendista Fonda dr Milan Jelić namijenjenog najtalentovanijim studentima u Republici Srpskoj što je još jedna potvrda njegovih dostignuća iz oblasti struke i nauke.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5537/Prva__1_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/5537/druga__1_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/5537/treca__1_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/5537/cetvrta__1_.JPG