Navigacija
Viber X logo

Ženska odbojkaška reprezentacija UNBL zauzela 6. mjesto na Evropskim univerzitetskim igrama

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Ženska odbojkaška reprezentacija Univerziteta u Banjoj Luci zauzela je šesto mjesto na Evropskim univerzitetskim igrama 2016 koje su održane u Zagrebu i Rijeci od 13.07. do 25.07. godine 2016. godine.

Reprezentacija našeg Univerziteta u prvoj fazi takmičenja je sa dvije pobjede i jednim porazom zauzela 2. mjesto u grupi D i plasirala se u četvrtfinale Evropskih univerzitetskih igara. Nakon poraza od reprezentacije Sportskog univerziteta u Kelnu (Njemačka) u četvrtfinalu, naše studentkinje su u borbi za plasman od 5. do 8. mjesta obezbijedile 6. mjesto . Riječ je izuzetnom rezultatu, tim prije što se radilo o debitantskom nastupu ženske odbojkaške reprezentacije Univerziteta u Banjoj Luci na Evropskim univerzitetskim igrama.

Prvo mjesto u ženskoj odbojci zauzele su studentice Univerziteta u Bakau (Rumunija) ispred studentica Univerziteta u Lozani (Švajcarska) i Univerziteta u Beogradu (Srbija).

Na Evropskim univerzitetskim igrama 2016. koje su ocijenjene kao najuspješnije, najmasovnije i najbolje organizovane Evropske univerzitetske igre do sada, učešće je uzelo više od 5800 studenata - sportista sa više od 300 univerziteta iz 45 država Evrope, dok je za odličnu organizaciju Igara zaslužno više od 1200 volontera i oko 4000 radnika i saradnika.

Više o igrama i rezultatima možete pronaći na www.eug2016.com.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5560/Untitled-1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5560/Untitled-2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5560/Untitled-3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5560/Untitled-4.jpg