Navigacija
Viber X logo

Održan seminar „Dan IT infrastrukture na Univerzitetu u Banjoj Luci“

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U organizaciji ICT akademije Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, 29.09.2016. godine  održan je seminar za stručnjake iz oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija pod  nazivom  „Dan IT infrastrukture na Univerzitetu u Banjoj Luci“.

Jednodnevni besplatni seminar, upriličen u amfiteatru Fakulteta  političkih nauka, ICT akademija organizovala je u saradnji sa kompanijom Cisco, čiji su stručnjaci predstavili nove tendencije u oblasti IT infrastrukture.

Prisutni učesnici skupa - oko 70 predstavnika privrednih društava i institucija, imali su priliku da od predstavnika Cisco kompanije čuju najnovije informacije iz oblasti digitalizacije, sigurnosti, kolaboraciji, te interneta. Predavanja su održali: Aleksandar Stepančev, Aleksandar Vulović, Rešad Rovčanin i Radenko Čitaković.

Kako je prilikom otvaranja seminara naglasio rukovodilac ICT akademije, prof. dr Slavko Marić, kompanija Cisco je vodeća svjetska kompanija i lider u oblasti mrežnih tehnologija, po čijem programu ICT akademija već 14 godina organizuje specijalističke kurseve iz ove oblasti i koje je do sada završilo oko 600 polaznika.

Učesnike seminara, pozdravio je i prodekan za naučnoistraživački rad Eelektrotehničkog fakulteta doc. dr Čedomir Zeljković koji je naglasio da se rad i progres ICT akademija pod krovom ETF UNBL, temelji  na tri stuba: timu instruktora ICT akademije na čelu sa prof. Marićem, tehnološkim parterima akademije, prvenstveno kompaniji Cisco koja je ICT akademiju podržavala od samog početka, dok treći stub čine  polaznici akademije.

Danas ICT akademija organizuje i izvodi sve zvanične kurseve Cisco Networking Academy programa, kao i specijalističke Linux kurseve, te kurseve iz oblasti programiranja u programskom jeziku Java

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5732/PRVA_a.JPG
  • /uploads/attachment/vest/5732/druga__2_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/5732/treca__1_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/5732/cetvrta__1_.JPG