Navigacija
Viber X logo

Sastanak Organizacionog i Naučnog odbora „StES 2016“

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

U Rektoratu Univerziteta u Banjoj Luci,  24.10.2016. godine, održan je zajednički sastanak Organizacionog i Naučnog odbora  9. Naučno-stručnog skupa Studenti u susret nauci -StES 2016  na kojem su rezimirane do sada preduzete aktivnosti na pripremi  i organizaciji ovog događaja, te je razgovarano o aktivnostima koje predstoje  u narednom periodu.  

Zajedničkom sastanku prisustvovao je i rektor Univerziteta prof. dr Milan Mataruga i tom prilikom izrazio punu podršku ovoj studentskoj konferenciji koju je svesrdno podržavao i  dok je obavljao  dužnost prorektora za naučnoistraživački rad.  

Govoreći o značaju organizovanja jednog ovakvog skupa, ne samo za studente nego za Univerzitet u cjelini, rektor je istakao da će i ubuduće Univerzitet davati svu neophodnu podršku ovoj konferenciji. Takođe, rektor je pozvao članove  Naučnog odbora da animiraju studente kako bi što više njih prijavilo radove za Konferenciju. 

Predsjednik Organizacionog odbora „StES 2016“ Luka Miladinović je u ime  studenata izrazio zahvalnost članovima Naučnog odbora na saradnji koja se prije svega ogledala u  ažurnosti prilikom pregledanja i recenzije pristiglih apstrakata radova. 

Takođe, on je  pohvalio angažman Ministarstva nauke i tehnologije, Ministarstva prosvjete i kulture RS, Grada Banja Luka i Turističke organizaciji Grada Banja Luka  koji su dali svu neophodnu logističku podršku  organizaciji predstojeće konferencije.

Miladinović je na sastanku upoznao prisutne da je veliki broj studenata sa inostranih univerziteta prijavilo radove i učešće na skupu.

Predsjednik Naučnog odbora „StES 2016“, prorektor za NIR prof.dr Radoslav Gajanin zahvalio se članovima NO i OO na dosadašnjem trudu i posebno istakao važnost prisustva članova Naučnog odbora sesijama tokom konferencije. Prorektor Gajanin takođe je pohvalio dosadašnju saradnju između Kancelarije za naučnoistraživački rad, Naučnog i Organizacionog odbora  „StES 2016“, kao i dostupnost informacija o samoj konferenciji.

Na sastanku je bilo riječi i o mogućnostima stimulisanja studenata da prijavljuju radove, ali i profesora kao njihovih mentora. S tim u vezi prihvaćen je prijedlog rektora i prorektora za NIR da se radovi koje studenti napišu uz mentorstvo profesora, a potom objave u zborniku radova, klasifikuju i bodovno vrednuju, kao i da  da se, pored novčane nagrade za najbolji rad, student-autor takvog rada i njegov mentor dodatno stimulišu  odlaskom na međunarodnu konferenciju.

Podržan je i prijedlog rektora i predsjednika Studentskog parlamenta da članovi NO predlože profesora sa Univerziteta u Banjoj Luci koji se u prethodnoj godini istakao svojim naučnoistraživačkim radom kako bi  održao uvodno predavanje prilikom otvaranja naučno stručnog skupa „StES 2016“. 

Predsjednik Organizacionog odbora je na kraju sastanka podsjetio prisutne da će  agenda sa programom konferencije biti dostavljena svim članovima Naučnog odbora do  1.novembra 2016. godine.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5823/Untitled-3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5823/20161024_100749.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5823/20161024_100734.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5823/20161024_100742.jpg