Navigacija
Viber X logo

Senat donio odluku o dodatnom ispitnom terminu i internom upisnom roku

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Senat Univerziteta u Banjoj Luci na vanrednoj sjednici održanoj 07.10. 2016. godine, donio je odluku koja se tiče učešća u nastavnom procesu studenata koji su ostvarili uslov za upis u narednu akademsku godinu, o dodatnom ispitnom terminu u oktobru mjesecu i internom upisnom roku za upis studenata u narednu akademsku godinu.

U očekivanju 14. sjednice Narodne skupštine RS na kojoj će se razmatrati Prijedlog zakona o  izmjenama Zakona o visokom obrazovanju, kojim se predviđa upis studenata u akademsku 2016/2017. godinu pod  istim uslovim  koji su važili za upis u akademsku 2015/2016.  godinu, Senat je donio Odluku da se studentima Univerziteta u Banjoj Luci  koji su ostvarili uslove za upis u narednu godinu studija  po kriterijumima koji su važili  za prethodnu akademsku godinu,  dozvoli da učestvuju u nastavnom procesu, dok će se zvanični upis navedenih studenata u akademsku 2016/2017.  obaviti po stupanju na snagu zakona o izmjenama Zakona o visokom obrazovanju.

Istom Odlukom, Senat je odobrio dodatni ispitni termin u oktobru mjesecu 2016. godine. Ispitni termin će se održati u jednom danu i ne smije uticati na uredno održavanje nastavnog procesa.

Istovremeno, odobreno je fakultetima/Akademiji umjetnosti da raspišu interni konkurs za upis studenata na prvi i drugi ciklus studija u akademskoj 2016/17. godini na one studijske programe na kojima nisu popunjena mjesta.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5773/uni-1.jpg