Navigacija
Viber X logo

U srijedu svečano otvaranje naučno-stručnog skupa „Studenti u susret nauci“

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Studentski parlament Univerziteta u Banjoj Luci uputio je poziv studentima i nastavnom osoblju našeg Univerziteta da u srijedu 23. novembra, s početkom u 10.00 časova, prisustvuju  ceremoniji  svečanog otvaranja 9. naučno-stručnog skupa „Studenti u susret nauci“ sa međunarodnim učešćem (Students encountering science - StES 2016).

Ceremonija će biti održana u Amfiteatru Fakultetu političkih nauka UNBL, a prisustvovaće joj eminentni gosti, ugledni članovi akademske zajednice, vršioci izvršne i zakonodavne vlasti, kulturni radnici i mnogobrojni studenti.

Deveti po redu StES  ove godine je okupio više  od 200 učesnika iz 15 zemalja.  Na skupu će biti prezentovano  135 naučno – stručnih radova iz svih naučnih oblasti.

Konferenciju, koja se ove godine održava pod sloganom „Nauka današnjice je tehnologija budućnosti“, kao i proteklih godina organizuje Studentski parlament Univerziteta u Banjoj Luci, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete Republike Srpske i Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske.

Konferencija pruža jedinstvenu mogućnost mladim naučnicima da odmjere svoje snage u međunarodnim okvirima i pri tome saznaju nešto novo iz naučne oblasti za koje se školuju.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5939/large_thumb_Logo-STES.final-294x200.jpg