Navigacija
Viber X logo

Održano predavanje o značaju reproduktivnog zdravlja u demografiji

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U organizaciji Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci 7. decembra 2016. godine održano je predavanje na temu: “Značaj reproduktivnog zdravlja u demografiji” na kojem je svoje učešće uzelo više od 120 studenata ovog fakulteta.

U sklopu obilježavanja borbe za ljudsko zdravlje, a posebno prve sedmice mjeseca decembra u kome se upozorava na važnost reproduktivnog zdravlja žena i muškaraca, organizatori ovog skupa prof. dr Draško Marinković i doc. dr Smiljana Paraš pokrenuli su istraživanje na temu značaj reproduktivnog zdravlja u demografiji naše zemlje.

Svoje izlaganje na ovom skupu imali su specijalista ginekologije primarijus dr Vladimir Perendija na temu: „Reproduktivno zdravlje - između cilja i stvarnosti“; prof. dr Draško Marinković na temu: „Reproduktivni potencijal u funkciji demografskog razvoja Republike Srpske“; diplomirani biolog Rajko Roljić na temu: „Ženski reproduktivni organi“ i student IV godine biologije Branislav Babić na temu: „Muški reproduktivni organi“. Posebnu pažnju učesnika skupa izazvala je prezentacija višeg asistenta Aleksandra Majića u kojoj su izloženi rezultati anketnog istraživanja o nivoima znanja iz reproduktivnog zdravlja i demografije na uzorku od 750 studenata Prirodno-matematičkog fakulteta. 

Poslije izlaganja uslijedila je diskusija uz jednoglasan zaključak da bi ovakvi i slični skupovi trebalo da postanu tradicija na Prirodno-matematičkom fakultetu, sa željom da se istraživanja iz domena reproduktivnog zdravlja i demografije već sljedeće godine prošire i na ostale fakultete Univerziteta u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6005/Foto_3.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6005/Foto_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/6005/Foto_2.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6005/Foto_4.JPG