Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 8. sjednice Senata Univerziteta u Banjoj Luci

Sjednice SenataUniverzitet u Banjoj Luci

Senat Univerziteta u Banjoj Luci na 8. sjednici, održanoj 23.2.2017. godine, je na osnovu saglasnosti Ministarstva prosvjete i kulture RS, donio Odluku o izmjenama i dopunama Statuta Univerziteta, kojima se definiše status Fakulteta bezbjednosnih nauka kao nove organizacione jedinice Univerziteta. Takođe, donesena je odluka o formiranju Privremenog nastavno-naučnog vijeća Fakulteta bezbjednosnih nauka.

Senat je na istoj sjednici donio i Odluku  o izmjenama i dopunama Odluke o odgovornim nastavnicima i saradnicima na I, II i III ciklusu studija u školskoj 2016/2017. godini.

Prihvaćen je Prijedlog NNV  Ekonomskog fakulteta o usvajanju Elaborata o opravdanosti osnivanja Instituta ekonomskih nauka kao podorganizacione jedinice u sastavu Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Isto tako, donesena je Odluka o imenovanju rukovodioca studijskog programa Novinarstvo i komunikologija na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci.

Senat je na svojoj 8. sjednici donio i Odluku  o raspisivanju konkursa za izbor u nastavnička i  saradnička zvanja.

Najviše akademsko tijelo Univerziteta donijelo je  više odluka o izboru u nastavnička i saradnička zvanja, i to na: Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom, Ekonomskom, Elektrotehničkom, Medicinskom, Poljoprivrednom , Pravnom, Prirodno-matematičkom,  Filološkom i Fakultetu političkih nauka.

Senat je donio i više odluka  o davanju saglasnosti na izvještaje komisija o urađenoj doktorskoj disertaciji, i to na: Elektrotehničkom, Poljoprivrednom i Prirodnom –matematičkom fakultetu, kao odluke o davanju saglasnosti na izvještaj komisija o ocjeni  podobnosti teme i kandidata za izradu doktorske disertacije na: Medicinskom, Poljoprivrednom i Prirodno-matematičkom fakultetu.

A sjednici je prihvaćen  Prijedlog NNV Medicinskog fakulteta u vezi sa izborom dr Bose Mirjanić-Azarić u zvanje docenta i Prigovorom prof. dr Jasminke Nikolić, kaoi Prijedlog NNV Filozofskog fakulteta o poništavanju dijela konkursa, raspisanog 01.02.2017. godine za izbor u zvanje saradnika na užu naučnu oblast Sistemska pedagogija.

Senat je na istoj sjednici razmatrao i prihvatio prijedloge više memoranduma, sporazuma i ugovora o saradnji, i to:
- Memoranduma o razumijevanju između Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci i Državnog poljoprivrednog fakulteta u Odesi;
- Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji između Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci i Visoke poslovne škole strukovnih studija, Novi Sad;
- Sporazuma o saradnji između Univerziteta u Banjoj Luci, OJ Fakultet političkih nauka i Novinske agencije „Srna“;
- Sporazuma o saradnji između Univerziteta u Banjoj Luci, OJ Fakultet političkih nauka i Radio-televizije Republike Srpske;
- Sporazuma o saradnji između Povolškog državnog tehnološkog univerziteta (VOLGATEX) u Juškar-Ola u Rusiji i Univerziteta u Banjoj Luci;
- Međuinstitucionalnog ugovora za 2016/17–017/18 između institucija iz programskih i partnerskih zemalja u programu ERASMUS+ (KA-Razmjena studenata i osoblja) između Univerziteta u Glazgovu i Univerziteta u Banjoj Luci.
- Sporazuma o saradnji između Univerziteta u Banjoj Luci OJ Fakultet političkih nauka i Instituta za političke studije Beograd;
- Sporazuma o saradnji između Univerziteta u Banjoj Luci OJ Fakultet političkih nauka i Belgorodskog nacionalnog istraživačkog univerziteta (Ruska Federacija).

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6244/uni-1.jpg