Navigacija
Viber X logo

Kompanija „Elea“ donirala 867 knjiga našem Univerzitetu

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Kompanija „Elea“ d.o.o. iz Brčko Distrikta donirala  je  našem Univerzitetu 867 izuzetno vrijednih knjiga (594 naslova) svjetski renomiranim izdavača, a uručenje donacije upriličeno je 3. februara 2017, u biblioteci studijskog programa Farmacija  Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Riječ je stručnim publikacijama monografskog karaktera iz  svih naučnih oblasti, koje će svojim obimom i sadržaje  značajno obogatiti  bibliotečke fondove svih naših fakulteta i obezbijediti neophodnu  podršku nastavnom procesu i naučno istraživačkom radu na Univerzitetu. 

Donaciju čija vrijednost prelazi 20 hiljada KM,  uručio je direktor kompanije „Elea“ g. SenadDeronjić, a u ime Univerziteta na ovom dragocjenom poklonu zahvalio se rektor prof. dr Milan Mataruga.

Govoreći o značaju donacije, rektor je pojasnio da su sva izdanja novijeg datuma, što im dodatno daje na vrijednosti i čini ih korisnijim studentima,  nastavnicima i  istraživačima: „Zahvaljujući ovoj donaciji biblioteke naših fakulteta biće bogatije za najnovija izdanja najprestižnijihsvjetskihizdavača kao što su : Cambridge University Press, Mosby, Springer, Oxford University Press, Longman,  Taylor& Fransis group, Saunders, Sage Publicationsi mnogi drugi. Zato,još jednom veliko hvala gospodinu Deronjiću i kompaniji „Elea“  što su nas na ovaj način podržali“.

Na donaciji se zahvalio i prorektor za naučnoistraživački rad i razvoj Univerziteta prof. dr Radoslav Gajanin, te podsjetio da je saradnja sa g. Deronjićem i njegovom kompanijom  prisutna dugi niz godina. „ Ta saradnja se prije svega ogledala u nabavci  knjiga, odnosno nastavne i naučne literature, ali i učila, odnosno sredstava koja se koriste u izvođenju praktičnog dijela nastave na Medicinskom fakultetu UNBL“, pojasnio je prorektor,  dodajući da se i među doniranim knjigama nalaze neka od najnovijih i najkvalitetnijih izdanja iz oblasti medicine, te je iskoristio priliku da se i u ime Medicinskog fakulteta zahvali donatoru. 

Direktor kompanije „Elea“ je istakao da mu je drago  što se nalazi na Univerzitetu u Banjoj Luci povodom uručenja  donirane stručne literature, te dodao da je motiv ove donacije ulaganje u znanje: „ Jedno od trajanih opredjeljenja naše kompanije je podrška obrazovnim institucijama kroz izdvajanje određenih sredstava, odnosno donacije knjiga, jer smo svjesni da je ulaganje u znanje ulaganje u budućnost . Drago mi je što će ova donacija biti od koristi  studentima Univerziteta u Banjoj Luci , kao  svih drugih Univerziteta u BiH kojima smo donirali knjige i da ćemo na taj način pomoći našim studentima da se lakše nose sa univerzitetima iz okruženja“.

On je podsjetio da se „Elea“ bavi uvozom i distribucijom stručne literature visokoškolskog, akademskog i profesionalnog nivoa već više od deset godina. Kompanija „Elea“ sarađuje sa najprestižnijim svjetskim izdvačaima među kojima su: CengageLearnings, LippincottWilliams&WilkinsLimited, Springer, Oxford University Press, W.W. Norton, Cambridge University Press, MIT PRESS, Harvard University Press, Yale University Press, Hodder, Palgrave, Taylor&Francis, Elsevier i mnogi drugi.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6162/7.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6162/6.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6162/5.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6162/4.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6162/3.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6162/2.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6162/1.JPG