Navigacija
Viber X logo

UNESKO/Poljska program stipendiranja za 2017. godinu

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

U okviru programa stipendiranja za studije u polju nauke, tehnologije i inženjerstva koje nude UNESKO i Republika Poljska otvoren je poziv za prijavu za 2017. godinu. Poziv za prijavu se odnosi na stipendije za studije na AGH Univerzitetu za nauku i tehnologiju u Krakovu, Poljska, koje počinju 2. oktobra 2017. godine i u trajanju od 6 mjeseci. Informacije o ponuđenim oblastima/nazivima projekata i ponuđeni broj stipendija za svaku  oblast studiranja  se mogu naći u Aneksu I, dok se detaljan opis ponuđenih programa sa specifičnim kriterijima može naći  u Aneksu III.

Detaljne informacije o stipendiji, slovima, kvalifikacijama i načinu prijave se mogu naći u Aneksu II.

Aplikacioni obrazac i obrazac o poznavanju jezika se mogu preuzeti na linku: http://www.unesco.org/new/fileadmin/MULTIMEDIA/HQ/ERC/Documents/UNESCO_Application_Form_Ceritificate_of_Language_Knowledge.pdf

Aplikacije se dostavljaju isključivo putem Državne komisije BiH za UNESKO.

Aplikacioni obrazac popunjen na engleskom jeziku, uz prevod na jedan od zvaničnih bh. jezika, Information sheet and check list,  kao i  prateću dokumentaciju kako je definisao UNESKO je potrebno dostaviti Državnoj komisiji BiH za saradnju sa UNESKOM, najkasnije do 24. marta 2017. godine, na adresu: Ministarstvo civilnih poslova BiH, Državna komisija BiH za UNESKO, Trg BiH 1, 71 000 Sarajevo, sa naznakom: Prijava za UNESKO – Poljska međunarodnu stipendiju za 2017. godinu.

Kompletnu traženu dokumentaciju je potrebno dostaviti u dvije kopije i u elektronskoj formi, na CD-u.

Information sheet English

Letter of announcement in English

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6238/unesco-logo.jpg