Navigacija
Viber X logo

Predsjednica Evropskog studentskog foruma  u posjeti našem  Univerzitetu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prorektor za nastavu i studentska pitanja prof. dr Strain Posavljak i viša stručna saradnica za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Jelena Rožić primili su 2.3. 2017. godine  Reku Salamon, predsjednicu najveće interdisciplinarne studentske organizacija u Evropi – AEGEE Europe (Association des États Généraux des Ètudiants de l’Europe) koja ovih dana boravi u posjeti institucijama u Republici Srpskoj.

Sastanku u Rektoratu prisustvovali su i osnivač AEGEE-Banja Luka Miloš Blagojević, potpredsjednik AEGEE-Banja Luka Žarko Jović , menadžer za odnose sa javnošću Biljana Martić i menadžer za ljudske resurse AEGEE-Banja Luka  Ena Hadžić , kao i predstavnici Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci: Miloš Kovačević i Marija Puljarević.

Na sastanku su razmijenjene informacije o aktivnostima  kojima je posvećena pomenuta evropska studentska organizacija i aktivnostima koje naš Univerzitet provodi u domenu međunarodne saradnje, s  akcentom na  programima razmjene studenata.

Takođe, razgovarano je i podršci našeg Univerziteta studentskim i omladinskim organizacijama koje se bave razmjenom  kao i o mogućnostima saradnje Univerziteta u Banjoj Luci, odnosno naših  studentskih  organizacija sa  AEGEE Europe.

AEGEE Europe je osnovan  1985. godine u Parizu, kao nevladina, politički nezavisna i neprofitna organizacija. Prisutna je u 200 evropskih gradova  i do sada je umrežila  više od  13.000 studenata iz 40 država Evrope. AEGEE Europe aktivno učestvuje u djelatnostima Savjeta Evrope, ima konsultativni status u Ujedinjenim Nacijama kao i operativni status u UNESKU, te je punopravni član European Youth Forum.  

Više informacija o AEGEE Europe na: https://www.aegee.org/.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6261/treca.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6261/druga.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6261/Prva__2_.JPG