Navigacija
Viber X logo

Otvorene prijave za program ljetne studentske prakse kompanije „Coca-Cola HBC B-H“

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Kompanija ,,Coca-Cola HBC B-H''  Sarajevo i ove godine nastavila je sa programom podrške razvoju mladih  i organizuje jedinstveni program ljetnih praksi Coke Summership. Ohrabrena prošlogodišnjim uspjehom polaznika, od kojih se njih pet zaposlilo u kompaniji ,,Coca – Cola HBC B-H'' Sarajevo, a dvoje u partnerskim kompanijama, pomenuta kompanija  je i ove godine otvorila konkurs za sve bosanskohercegovačke studente treće i četvrte godine, apsolvente, diplomce, kao i polaznike master studija akreditovanih univerziteta u Bosni i Hercegovini.

Program praksi spaja edukaciju i treninge, rad sa mentorima, kao i realno poslovno iskustvo, pružajući polaznicima mogućnost sticanja neophodnih praktičnih znanja. Svi studenti iz cijele Bosne i Hercegovine su pozvani da iskoriste ovu jedinstvenu priliku za najbolje radno ljeto ikada i uz radost, entuzijazam, učenje i timski rad,  dožive program ljetnih praksi Coke Summership.

Prijave su moguće od 24. aprila do 24. maja na veb stranici projekta, a nakon toga slijedi period selekcije kandidata. Odabrani polaznici će pohađati program Coke Summership od 12. jula do 18. augusta, a njih dvadeset  će dobiti izvanrednu mogućnost sticanja praktičnih znanja u velikom sistemu poput Coca-Cole, te unaprijediti vještine i kompetencije neophodne za rad na sve zahtjevnijem tržištu rada.  Nakon završene prakse, svi praktikanti će dobiti potvrdu o završenoj praksi i ući će u bazu za potencijalne zaposlenike kompanije ,,Coca-Cola HBC B-H'' Sarajevo. 

Tokom šestosedmičnog programa studenti će sticati iskustvo radeći tri dana sedmično na konkretnim projektima s mentorima i provodeći dva dana na interaktivnim predavanjima i radionicama. Program Coke Summership je jedan od načina na koji ,,Coca-Cola HBC B-H'' Sarajevo nastavlja na praktične i primjenjive načine mladima pružati raznovrsna poslovna znanja i nova iskustva, te daje podršku rješavanju važnih pitanja bosanskohercegovačkog društva, zapošljavanja i zapošljivosti mladih.

Dodatne informacije o programu, kao i aplikacija za prijavu na program ljetnih praksi Coke Summership dostupne su na veb stranici  www.cokesummership.ba.

Kontakt za više informacija: 
Majda Balić, Prime Communications, 063 289 103, majda.balic@prime.ba

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6470/coke-summership-12072016-JB-175.jpg