Navigacija
Viber X logo

Stipendije Katarskog univerziteta

Stipendije i programi

Katarski univerzitet je ponudio tri stipendije za studente iz BiH za akademsku 2017/2018.godinu. Zainteresovani kandidati mogu aplicirati na sve fakultete, zavisno od uspjeha u srednjoj školi i kvote fakulteta.

Apliciranje za prijem na odabrani fakultet i stipendiju se vrši onlajn  putem veb-stranice www.qu.edu.qa/admissions nakon uplate takse za prijavu (200 katarskih rijala).

Rok za prijavu je 11.maj 2017.godine.

Prijem na Univerzitet je osnovni uslov za dobijanje stipendije.

Potrebni dokumenti za dobijanje stipendije su: prevedena i ovjerena svjedočanstva za sva četiri razreda srednje škole, prevedeno i ovjereno završno svjedočanstvo i kopija BiH pasoša sa dvije fotografije od 6x4 cm.

Potrebno je dostviti i originalna svjedočanstva i diplomu, a prevedena svjedočanstva, pored ovjere nadležne institucije u BiH, treba da ima i nadovjeru Ambasade Katara u Sarajevu. Ova dokumenta je potrebno najkasnije do 11.maja 2017.godine dostaviti na adresu:

QATAR UNIVERSITY
Admission Department – Scholarship Seaction
P.O.BOX 2713
Doha – Qatar

Više informacija o studiranju na Katarskom univrezitetu kao i načinu prijave mogu se naći na web stranici: http://www.qu.edu.qa/admissions.

Svi upiti u vezi sa stipendijama i upisom mogu se slati na : scholarships@qu.edu.qa ili +974 44035922 (faks + 974 44033748).

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6429/Qatar_University-IA61RMUYtS2ONXQsldWlfsV-eTfP0WwE__1_.jpg