Navigacija
Viber X logo

Konferencija u okviru BLOW-UP projekta na Prirodno-matematičkom fakultetu- 15.5.2017.

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U organizaciji Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci 15. maja 2017. godine biće održana konferencija u okviru prvog sastanka partnera međunarodnog BLOW-UP projekta. Konferencija će se održati u amfiteatru PMF-a, s početkom u 10 časova.

Organizatori  pozivaju sve zainteresovane predstavnike privrede, akademske zajednice, Grada i Vlade da prisustvuju ovom događaju.

Na konferenciji će se predstaviti partneri iz četiri evropske zemlje: Institut za molekularnu nauku i tehnologiju nacionalnog istraživačkog savjeta (Italija), Institut za hemiju ugljenika pri španskom nacionalnom istraživačkom savjetu (Španija), Odsjek za industrijsku hemiju ''Toso Montanari'' pri Univerzitetu u Bolonji (Italija), Institut za organsku hemiju sa centrom za fitohemiju pri Bugarskoj akademiji nauka (Bugarska), Odsjek za industrijski inžinjering pri Univerzitetu u Salermu (Italija), Politecnico di Milano (Italija), Zaštita životne sredine i hemijsko inžinjerstvo pri Univerzitetu u Oulu (Finska), te domaći partneri: Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Banjoj Luci (SP Hemija), Tehnosint d.o.o i LIR Evolucija.

Cilj BLOW-UP projekta je da prenese model znanja i inovacija u zemlje Istočne i Jugoistočne Evrope, te podrži razvoj novih aplikacija za bolje upravljanje sirovinama i otpadom. Kroz projekat će se ojačati saradnja između kompanija i naučnih institucija, osnažiti javno-privatno partnerstvo, te omogućiti praktična primjena rezultata naučnog istraživanja u razvoju novih proizvoda/procesa iz otpadnih materijala.

Dnevni red konferencije nalazi se u prilogu.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6533/__________.png