Navigacija
Viber X logo

Svečano zatvorena manifestacija  „Dani studenata Univerziteta u Banjoj Luci“

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Manifestacija „Dani studenata Univerziteta u Banjoj Luci“ svečano je zatvorena 28. aprila na ceremoniji upriličenoj u Univerzitetskoj sportskoj dvorani. 

Svečanom zatvaranju prisustvovali su rektor Univerziteta, rukovodstvo Studentskog parlamenta, te predstavnici Studentskih saveza i organizacija, zatim učesnici aktivnosti, koordinatori, volonteri, kao i najuspješniji sportisti na turnirima Sportskih igara. 

Rektor prof. dr Milan Mataruga ocijenio je manifestaciju izuzetno uspješnom, te izrazio očekivanje da će naredne godine  biti još bolja. 

Takođe, rektor je dodao da su naši studenti u ovih 10 dana, koliko je trajala manifestacija, položili veliki ispit, onaj koji se ne upisuje u indeks, već  životni ispit, kojim su naši studenti pokazali liderstvo i odgovornost, kao i da cijene prave vrijednosti. 

Predsjednik Studentskog parlamenta Željko Sladojević i predsjednik Organizacionog odbora Ratko Savić najuspješnijim sportisti na turnirima Sportskih igara uručili su medalje i pehare.
Tokom desetak dana trajanja Igara, studenti su se takmičili, pobjeđivali, učili da prihvate poraz, ali prije svega su promovisali zdrav način života i razmišljanja, istakli su organizatori.

Studentske sportske igre počele su  18. aprila, a studenti su se takmičili u  osam ekipnih i individualnih sportova, i to: košarci, fudbalu, odbojci, rukometu, šahu, džudou, tenisu i stonom tenisu ( u muškoj i ženskoj konkurenciji).

Prvo mjesto u tenisu pripalo je Vladimiru Petkoviću ( Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta); u stonom tenisu  u muškoj  konkurenciji Dejanu Blagojeviću (Mašinski fakultet), u ženskoj konkurenciji Dajani Jojić (Prirodno-matematički fakultet), dok je najbolja u šahu bila Sara Jaćimović (Medicinski fakultet).

Kada je riječ o fudbalu, prvo mjesto u muškoj konkurenciji pripalo je Elektrotehničkom fakultetu, a u ženskoj konkurenciji Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta. Najbolja košarkaška ekipa u muškoj konkurenciji je ekipa Tehnološkog fakulteta, dok je u ženskoj konkurenciji prvo mjesto pripalo košarkaškoj ekipi Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta. 

Takođe, studenti su se takmičili i u rukometu i odbojci. Prvo mjesto u rukometu u muškoj konkurenciji pripalo je Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta, u ženskoj konkurenciji Poljoprivrednom fakultetu, dok su u odbojci u muškoj konkurenciji najbolji bili studenti Medicinskog fakuleta, a u ženskoj konkurenciji studenti Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta. 
Studentske igre ove godine obuhvatile su i takmičenje u džudou. Prvo mjesto u ženskoj kategoriji do 63 kilograma pripalo je Saški Trkulji (Filozofski fakultet), a u kategoriji preko 63 kilograma Ljiljani Marčetić (Fakultet bezbjednosnih nauka), dok je u muškoj konkurenciji u kategoriji do 81 kilogram najbolji bio Branko Jaslar (Pravni fakultet), a u kategoriji preko 81 kilogram Mile Baroš (Pravni fakultet).

Manifestacija je svečano zatvorena simboličnim vraćanjem univerzitetskog ključa rektoru Matarugi čime je spuštena zavjesa na ovogodišnje Dane studenata.

Desetodnevna manifestacija u organizaciji Studentskog parlamenta našeg Univerziteta, okupila je nekoliko hiljada učesnika, te obuhvatila brojne sportske, edukativne, kulturne, volonterske i zabavne sadržaje kroz koje su predstavljene i promovisane vrijednosti studentskog života, Univerzitet u Banjoj Luci, te Grad Banja Luka i Republika Srpska  kao zajednica mladih, kreativnih i obrazovanih ljudi.

Organizaciju manifestacije pomogli su Univerzitet u Banjoj Luci, Grad Banja Luka, Kabinet predsjednika Republike Srpske, Ministarstvo prosvjete i kulture, te brojne kompanije, dok je medijski pokrovitelj bila Radio-televizija Republike Srpske.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6505/4__1_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/6505/3__1_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/6505/2__1_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/6505/Prva__2_.jpg