Navigacija
Viber X logo

Održana Treća međunarodna konferencija iz oblasti engleskog jezika, književnosti i kulture

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U organizaciji Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, Univerziteta u Opoleu (Poljska) i Univerziteta Centralne Oklahome (SAD), na Filološkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci održana je 9. i 10. 6. 2017. godine Treća međunarodna konferencija iz oblasti engleskog jezika, književnosti i kulture (CELLS: 3rd International Conference on English Language and Literary Studies – Transcending Borders and Binaries: New Insights into Language, Literature, and Culture). 

Nastavljajući tradiciju prethodnih anglističkih konferencija, treći CELLS ugostio je tri eminentna plenarna izlagača,  dr Timotija Petita (dr Timothy Petete) iz Sjedinjenih Američkih Država, dr Rišarda Volnija (dr Ryszard W. Wolny) iz Poljske i dr Biljanu Čubrović iz Srbije, kao i učesnike i učesnice sa više od deset međunarodnih univerziteta. 

Ovogodišnja mnogobrojna interdisciplinarna izlaganja i rasprave o različitim aproprijacijama lingvističkih, književnih i kulturoloških pojmova prevazilaženja granica i binarnosti uspostavila su nove platforme za naučnu diskusiju i međunarodnu saradnju i još jednom opravdala visoka očekivanja organizatora i učesnika.

Razvijajući i dalje umrežavanje anglističkih katedri u regionu, u sklopu konferencije održana je i treća redovna skupština Društva anglista u Bosni i Hercegovini (The Society for the Study of English in Bosnia and Hercegovina), koje je punopravni član Evropskog društva  anglista (ESSE - the European Society for the Study of English).

Više informacija o konferenciji možete naći na veb-stanici: www.cells.com.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6667/Prva.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6667/IMG_5102.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6667/IMG_5107.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6667/IMG_5156.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6667/IMG_5170.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6667/IMG_5175.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6667/IMG_5182.JPG