Navigacija
Viber X logo

Sastanak rektora sa ministrima finansija i prosvjete i kulture u Vladi RS

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Na Univerzitetu u Banjoj Luci 13.6.2017. održan je sastanak rektora prof. dr Milana Mataruge i njegovih saradnika sa  ministrom prosvjete i kulture  i ministrom finansija u Vladi RS  Danom Maleševićem i Zoranom Tegeltijom.

Na sastanku u Rektoratu kojem su prisustvovali i dekan Šumarskog fakulteta prof. dr Vojislav Dukić i doc. dr Nevena Novaković sa Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta, centralan tema bila je obezbjeđivanje sredstava za završetak  zgrade AGGF-a i za izgradnju objekta Šumarskog fakulteta UNIBL. 

Rektor je tom prilikom upoznao goste da u cilju obezbjeđenja  sredstva za pomenute namjene, Univerzitet aktivno radi na pripremi dokumentacije za podnošenje prijave za najavljeni poziv za investicijske grantove Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (eng. Western Balkan Investment Fund – WBIF). 

Pomenuti aranžman podrazumijeva 50 % bespovratnih sredstava dok bi se duga polovina sredstava trebala obezbijediti kroz  kredit  jedne od međunarodnih finansijskih institucija, te je u tom smislu zatražena podrška Vlade RS. 

Na sastanku je iskazana spremnost Vlade da pismom namjere prati navedeni projekat, ali imajući u vidu činjenicu da procedura dobijanja sredstava na pomenuti način može potrajati, dogovoreno je da Univerzitet odmah uputi zahtjev prema Vladi RS za obezbjeđivanje početnog iznosa sredstava za hitnu sanaciju, odnosno pokrivanje  zgrade AGGF-a, kako bi se  objekat zaštitio od danjeg propadanja.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6665/1.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6665/2.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6665/3.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6665/4.JPG