Navigacija
Viber X logo

Počeo Koka-Kolin program ljetnih praksi za studente

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Predstavljanjem 20 praktikanata druge generacije učesnika programa iz cijele Bosne i Hercegovine, koji će ove godine od 12. jula do 18. avgusta imati priliku usavršavati poslovne i lične vještine, te steći prvo radno iskustvo u Koka-Koli, počeo je ovogodišnji „Coke Summership“, Koka-Kolin program ljetnih praksi za studente.

Projekt spaja edukaciju, treninge i rad s mentorima, pružajući polaznicima mogućnost sticanja neophodnih praktičnih znanja kroz rad na projektima. Program ljetnih praksi „Coke Summership“ pokrenula je kompanija „Coca-Cola HBC B-H“ Sarajevo prošle godine prvi put u Bosni i Hercegovini, a ohrabreni interesom i uspjesima polaznika prošlogodišnjeg „Coke Summership“, od kojih se njih pet zaposlilo u „Coca-Cola HBC B-H“ Sarajevo, a dvoje u partnerskim kompanijama, program ljetnih praksi nastavlja se i ove godine kroz praksu za 20 novih učesnika.

Kompanija Coca-Cola HBC B-H Sarajevo realizuje „Coke Summership“ projekat u okviru programa osnaživanja mladih „Koka-Kolina podrška mladima“, kojim kompanija daje podršku društvu u rješavanju pitanja zapošljavanja.

Projekt se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Federalnog zavoda za zapošljavanje i JU Zavoda za zapošljavanje Kantona Sarajevo te uz podršku prijatelja projekta: univerziteta u Sarajevu, Banjoj Luci i Tuzli, sveučilišta u Mostaru i Vitezu, Internacionalnog Burč  univerziteta, ekonomskih fakulteta u Sarajevu, Bihaću, Istočnom Sarajevu i Tuzli, studentskih organizacija EESTEC, IAESTE LC Sarajevo, Udruženja studenata Fakulteta elektrotehnike u Tuzli, studentskog  udruženja „Best“ iz Mostara, te portala studomat.ba.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6782/II_generacija_Coke_Summership_BiH.JPG
  • /uploads/attachment/vest/6782/Polaznici_Coke_Summership.jpg
  • /uploads/attachment/vest/6782/Upoznavanje.JPG