Navigacija
Viber X logo

Program pomoći za  kulturu Ministarstvo vanjskih poslova Japana

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U okviru Zvanične pomoći razvoju (ODA) Ministarstvo vanjskih poslova Japana raspisalo je program pomoći za kulturu s ciljem promocije kulturnih i viših obrazovnih aktivnosti, te očuvanja kulturnog nasljeđa zemalja u razvoju.
Aplikanti mogu podnijeti prijavu za dvije vrste granta: grant za kulturu na koji mogu aplicirati državne vladine agencije i grant za Grass Roots projekte na koje mogu aplicirati nevladine organizacije, lokalne javne ustanove itd. Maksimalan iznos raspoloživih sredstava po projektu je 50 hiljada evra, za oba granta.

Grant za kulturu pokriva troškove nabavke, transporta i instalacije opreme za izgradnju ili restauracije objakata korištenih za kulturne i više obrazovne aktivnosti, te troškove očuvanja kulturnog nasljeđa.
Grant za Grass Roots projekte obezbjeđuje bespovratnu finansijsku pomoć za podršku impelemntacije kulturnih i viših edukativnih projekata neprofitnim organizacijama (uključujući nevladinee organizacije, organizacije lokalne vlasti, institute i institucije višeg obrazovanja itd.)  koje su aktivne na nivou lokalnih zajednica u zemljama u razvoju.

Aplikacije se mogu dostavljati tokom cijele godine na adresu: embassyofjapan.cultur@sx.mofa.go.jp

Više informacija o programima pomoći možete naći na sljedećem linku:  http://www.bosnia.emb-japan.go.jp/itpr_en/Culture.html" 

U prilogu je i brošura sa osnovnim informacijama.

Brošura
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6861/000197243.png