Navigacija
Viber X logo

Osnovan Konfucijev institut na UNIBL

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Delegacija Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) u sastavu prof. dr Radoslav Gajanin, v.d. rektora, prof. dr Biljana Antunović, prorektor za međunarodnu saradnju i Ljiljana Stević, direktor Konfucijevog instituta (KI) na UNIBL prisustvovala je  12.12.2017. godine XII konferenciji Konfucijevih inistituta, u gradu Xi'an u pokrajinu Šansi u Kini.

Tom prilikom prof. dr Radoslavu Gajaninu v.d. rektora Univerziteta u Banjoj Luci  je pred 2.000 delegata u sastavu rektora, naučnih istraživača i profesora iz čitavog svijeta uručena plaketa novoosnovanog Konfucijevog instituta u Banjoj Luci.

Plaketu je uručila potpredsjednica Državnog vijeća NR Kine, gospođa Liu Jandung.

Napominjemo da se Konfucijev institut u Banjoj Luci, na ovaj način pridružio porodici od 525 KI u 146 zemalja širom svijeta. 

Prof dr. Gajanin je imao priliku upoznati se sa direktorom odjeljenja za planiranje Sjedišta Konfucijevih instituta gospodinom Cao Diefeng i predstaviti mu saradnike koji su radili na osnivanju ovog, za Republiku Srpsku, važnog projekta.

Delegacija Univerziteta u Banjoj Luci je sa partnerskim Univerzitetom iz Tianjina (TUTE - Tianjin University of Technology and Education of China) imala intezivne radne sastanke na kojima su definisani statut KI i akcioni plan, te zadaci za naredni period.

Univerzitet je takođe predstavio direktora KI, profesoricu Jin Cai koja će u Banja Luci zajedno sa direktorom KI Instituta iz Banja Luke Ljiljanom Stević, voditi Konfucijev institut.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7205/kina-unibl.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7205/kina-unibl2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7205/kina-unibl3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7205/kina-unibl4.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7205/kina-unibl5.jpg