Navigacija
Viber X logo

Održan sastanak sa delegacijom iz Tjenđina

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prof. dr Radoslav Gajanin, v.d. rektora Univerziteta u Banjoj Luci, sastao se 18. januara 2018. godine sa delegacijom Univerziteta tehnologije i obrazovanja u Tjenđinu.

Sastanak u prostorijama Rektorata Univerziteta, održan je povodom otvaranja i rada Konfucijevog instituta na UNIBL.

U razgovoru sa delegacijom koju je predvodila Liu Sing, rektorica Univerziteta tehnologije i obrazovanja u Tjenđinu, zaključeno je da su ispunjeni svi uslovi za otvaranje Konfucijevog instituta na Univerzitetu u Banjoj Luci.
Kako je potvrđeno tokom sastanka, institut će kroz svoj rad omogućiti i razmjene studenata i nastavnika. Takođe, biće ovo prilika i za druge oblike saradnje.

U delegaciju UNIBL, bili su i prof. dr Luka Kecman, prorektor za ljudske i materijalne resurse,  prof. dr Biljana Antunović, prorektorica za međunarodnu saradnju i Ljiljana Stević, direktorica Konfucijevog instituta na Univerzitetu.

S druge strane, u delegaciji sa Univerziteta u Tjenđinu, pored rektorice bili su i Džan Fengđe, direktorica za međunarodne odnose i Ma Venđe, projekt menadžer za međunarodnu saradnju.Podsjetimo, svečana ceremonija otvaranja Konfucijevog instituta na UNIBL biće obavljena 21. januara 2018. godine.  Kako je najavljeno tog dana na Univerzitet u Banjoj Luci, dolaze visoke zvanice iz RS i NR Kine.
Istog dana, nakon ceremonije na Fakultetu političkih nauka, od 19 časova zakazan je Gala koncert u KC Banski dvor.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7302/IMG_9472.JPG
  • /uploads/attachment/vest/7302/IMG_9483.JPG